(P) Îmbrățișează viitorul cu „Future Jobs Cup”, un proiect TikTok și Școala de Valori

CoolNews, NEWS, Tech
share

Într-o lume în continuă evoluție digitală, este din ce în ce mai important să dobândim abilități esențiale pentru piața muncii viitoare. În acest context, TikTok și Școala de Valori își unesc forțele și lansează o inițiativă remarcabilă: „Future Jobs Cup”.

O călătorie ghidată de încredere

„Future Jobs Cup” nu este o competiție obișnuită; este o călătorie transformațională care încurajează studenți din toate domeniile să dobândească abilități digitale vitale și cunoștințe care le vor modela carierele viitoare. Deschisă studenților care aspiră să-și dezvolte abilitățile de lider, spiritul antreprenorial și creativitatea, această inițiativă îi invită să creeze proiecte și produse concepute pentru a răspunde nevoilor reale ale pieței muncii în continuă evoluție din România.

Participarea este simplă: accesează pagina web a proiectului, înregistrează-te și obține acces la o varietate de resurse. Acestea includ sesiuni de mentorat, ateliere găzduite de experți din industrie și interviuri video cu specialiști și antreprenori din diferite domenii, cum ar fi Nadia Gorduza (Fondator ID Therapy), Grațian Mihăilescu (Fondator Urbanize Hub), Drăgan Petrov (CEO Qme.ai), Ionuț Budișteanu (Fondator WebDollar) și Daniel Păun (Managing Partner la E-campus România), care vor servi drept inspirație pentru carierele viitorului. În cele din urmă, cele mai bune 50 de idei vor ajunge în etapa de pitch și vor intra în competiție pentru a primi sprijin sub formă de granturi.

De la viziune la impact

„Future Jobs Cup” merge dincolo de dezvoltarea abilităților; este o platformă prin care TikTok și Școala de Valori își propun să transforme aceste abilități în soluții cu impact. „Future Jobs Cup” este conceput ca o călătorie transformatoare care să ajute studenții să dobândească experiența, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a conduce următorul val de inovație tehnologică.

Deschisă tuturor studenților care aspiră să-și dezvolte abilitățile de lider, spiritul antreprenorial și creativitatea, această inițiativă îi susține să creeze proiecte și produse relevante pentru generația lor. Cele trei echipe clasate pe primele locuri vor primi granturi substanțiale de 15.000$, 10.000$ și 7.000$, care vor reprezenta un pas către viitor, pe măsură ce studenții își transformă ideile lor vizionare în realitate.

Alătură-te proiectului

TikTok lucrează cu peste 20 de creatori, cunoscuți pentru abilitatea lor de a inspira și motiva propriile comunități, care vor avea un rol crucial în comunicarea „Future Jobs Cup”. Utilizatorii TikTok pot găsi tot conținutul acestora sub hashtag-urile #futurejobscup și #digitalskills, iar platforma invită toți oamenii să se alăture campaniei și să transmită mai departe vestea despre „Future Jobs Cup”.

 

O abordare dublă pentru un stil de viață inovator

„Future Jobs Cup” are ca parteneri principalele universități din România, dar și asociații studențești precum AIESEC România și Board of European Students of Technology (BEST București). Prin urmare, această inițiativă depășește sfera educației tradiționale și funcționează ca un catalizator pentru gândire, creativitate și perspective practice asupra carierelor și tehnologiilor care vor forma viitorul. Cu o abordare dublă care include „Future Jobs Academy” și competiția „Future Jobs Cup”, proiectul încurajează mii de studenți să-și imagineze, să creeze și să contribuie la o lume digitalizată.

 

Care sunt pașii pentru a intra în competiție

Pentru a se alătura competiției „Future Jobs Cup”, studenții, organizați în echipe de câte 10 membri, trebuie să elaboreze un plan de proiect care abordează direct nevoile reale ale tinerilor în căutarea unui loc de muncă în România. Competiția se desfășoară în zece domenii distincte care vor defini piața muncii de mâine. Fiecare dintre aceste domenii cuprinde între 4 și 21 de profesii ale viitorului, printre care tehnologie, resurse umane, afaceri, mediu, servicii urbane, agricultură, explorarea spațiului, sănătate, date și relaxare.

„Future Jobs Academy” se pregătește să devină un hub transformativ de cunoaștere și inspirație pentru studenți. În acest modul amplu de învățare, sute de studenți vor avea oportunitatea unică de a participa la sesiuni de mentorat și la 10 ateliere găzduite în principalele centre universitare din România. Evenimentele și atelierele sunt concepute pentru a informa, a stimula schimbul de idei și pentru a provoca tinerii să elaboreze soluții inovatoare adaptate cerințelor dinamice ale domeniilor de interes alese. Cele mai promițătoare 50 de idei care se desprind din aceste echipe vor avansa în etapa de prezentare.

 

Competențele digitale, în top 3 abilități necesare la locul de muncă

Conform studiilor realizate de Școala de Valori, tinerii sunt de părere că abilitățile digitale sunt printre cele mai importante trei competențe pentru integrarea pe piața muncii, alături de cele sociale și de comunicare. Mai mult, pentru a se pregăti pentru accesarea pieței muncii și dezvoltarea unor noi competențe, cei mai mulți dintre tineri aleg să participe la internship-uri sau conferințe, să facă voluntariat sau să urmeze cursuri online.

Pentru a excela într-un anumit domeniu de activitate, tinerii au nevoie să știe cât mai devreme posibil care sunt cele mai semnificative schimbări care se vor produce în piața muncii, mai ales din perspectivă digitală, precum și cum îi pot ajuta acestea la creșterea angajabilității sau pornirea unor mici afaceri. Înțelegerea schimbărilor pieței, în special în domeniul digital, este esențială pentru luarea deciziilor informate și pentru valorificarea oportunităților care deschid calea către o carieră de succes.

Calendarul competiției

„Future Jobs Cup” se va desfășura pe parcursul mai multor luni, culminând cu o ceremonie finală de jurizare și acordare de granturi. Iată calendarul competiției:

  • Octombrie 2023: Lansarea proiectului „Future Jobs Cup”;
  • Octombrie – Noiembrie 2023: Susținerea workshop-urilor Bibliotecă Vie;
  • Octombrie – Noiembrie 2023: Dezvoltarea platformei de e-learning EntreComp@Work, care va include informații despre cadrul european al competențelor antreprenoriale în acțiune pe piața muncii;
  • Noiembrie 2023 – Februarie 2024: Susținerea workshop-urilor Play4FutureJobs, o simulare experiențială bazată pe board game;
  • Noiembrie 2023 – Februarie 2024: Susținerea atelierelor Mediul VUCA și Lumea Digitală, bazate pe design thinking;
  • Februarie – Aprilie 2024: Lansarea și dezvoltarea competiției „Future Jobs Cup”;
  • Mai 2024: Prezentarea, Jurizarea și Acordarea premiilor echipelor câștigătoare;
  • Mai – Iulie 2024: Mentorat și Monitorizarea implementării proiectelor câștigătoare.

 

Alături de Școala de Valori, TikTok își continuă angajamentul de a investi în crearea unor experiențe noi cu impact real, în timp ce oferă soluții și instrumente care să susțină creativitatea și exprimarea autentică.

Articole similare

INNA cucerește Asia: challenge-ul ”Up” de pe TikTok, aproape 850 000 de videouri

INNA continuă seria pieselor de succes care cuceresc topurile internaționale. Single-ul ”Up” în cola...

Comisia Europeană interzice angajaților să folosească aplicația TikTok. Care este motivul

Comisia Europeană interzice TikTok pe telefoanele angajaților săi. Instituția invocă motive de secur...

TikTok marchează cele 16 Zile de Activism Împotriva Violenței de Gen din acest an prin parteneriatul...

Miloane de femei folosesc TikTok în fiecare zi pentru a se distra, inspira, educa și pentru a fi voc...