În ultimele decenii, se observă și în România intenția lăudabilă de a conserva clădiri vechi, de a readuce la viață spații abandonate, de a reinventa și de a păstra ceea ce este cu adevărat valoros prin intevenții inspirate, suprinzătoare și de bun gust.
Este îmbucurătoare această tendință, mai ales când ne uităm la spații publice, în care orice persoană are acces să vadă cum poate fi transformat un spațiu obișnuit prin renovări corecte, combinații de elemente și materiale compatibile, și investiții minime în accente bine gândite, care duc proiectul de design la următorul nivel
Trebuie spus că designerii profesioniști aplică o serie de rețete, dar o fac cu finețea și cu magia artistului care obține întotdeauna un rezultat unic, cu efect wow.
Unul dintre trucurile designerilor de interior este aducerea cadrului la un nivel de neutralitate care permite apoi amplasarea de obiecte-accent, combinând stiluri, texturi și culori captivante.
Un astfel de obiect-accent, folosit de designerii italieni pentru a crea amenajări interioare unice este fotoliul.
Fotoliul în sine este o piesă de mobilier eminamente funcțională, care a inspirat și continuă să inspire creatorii de obiect. În căutarea ergonomiei ideale, fotoliul a căpătat de-a lungul secolelor dimensiuni și siluete extrem de diverse.
În România, fotoliul a însemnat multă vreme doar o completare la garnitura de sufragerie, trebuind să se încadreze în același tipar, să se alinieze la stilul impus de ansamblul din care făcea parte. În timp, datorită abundenței de surse de informare și educare, dar și datorită setei de inovare, fotoliul a dovedit că poate fi o piesă de prim-plan, – atât într-o locuință, cât și într-un spațiu public.
În amenajările interioare moderne, fotoliul se desprinde de context, atât cromatic cât și stilistic, construindu-și scena proprie pe care te cheamă să-i fi partener.
Iată câteva idei de scenografie pentru locuință sau birou, în care putem integra un fotoliu de designer în rol de erou, just like a pro.
Aveți o bibliotecă clasică care lasă o impresie de monotonie? Alegeți un fotoliu de designer extrem de confortabil, dar cu un touch de extravaganță prin forma neobișnuită, finisajul strident sau accesoriile glam, și amplasați-l în bibliotecă, alături de un lampadar cu design minimalist. Wow!
Sala de conferințe este acel spațiu lipsit de caracter și de stil? Alegeți unul sau două fotolii de designer și o plantă de interior, și creați cu ajutorul lor un loc special, care invită la colaborare și dialog.
Casa de vacanță vi se pare cam prea rustică și ați vrea să-i aduceți o notă de contemporaneitate: alegeți un fotoliu de designer cu finisaje luxoase cum ar fi plușul, pielea sau mătasea. Amplasați-l lângă soba de teracotă, direct pe podeaua de lemn, pentru un efect uimitor!
Principiul pe care ar trebui să-l reținem pentru a folosi fotoliul de designer ca element de rafinament este crearea poveștii din jurul lui. Dați-i un rol, iar el va da viață întregului ansamblu.
Pe rovere.ro, găsiți o gamă de fotolii si sezlonguri create de designeri italieni în forme și construcții variate, cu suporturi și mecanisme dedicate confortului și eleganței.
Pătrundeți în lumea fotoliilor de designer și în magazinele Rovere. Veți găsi inspirație și recomandări de la profesioniștii în amenajări interioare.