(P) Cum să ai grijă de părul tău

CoolNews
share

Podoaba capilară poate fi considerată un accesoriu pentru cele mai multe femei. Tocmai pentru că părul ne ajută să căpătăm expresivitatea pe care o dorim sau să ne punem în evidență trăsăturile faciale, este important ca rutina de îngrijire a acestuia să fie corespunzătoare. Citește articolul nostru pentru a descoperi câteva recomandări utile în această privință.

 

Sfaturi de îngrijire a părului

 

Îngrijirea părului este un proces continuu, care nu se oprește la spălare și clătire. Pentru a te putea bucura de un păr frumos și strălucitor mai multe zile la rând, este important să acorzi atenție mai multor aspecte esențiale. Fie că ai părul natural sau vopsit, este important să folosești doar acele produse speciale destinate tipului tău de păr. Iată ce îți recomandăm:

  1. Folosește întotdeauna mască, șampon și balsam

 

O etapă importantă în rutina de îngrijire a părului o reprezintă utilizarea celor trei produse, în ordinea prezentată. Cum alegi șamponul potrivit pentru părul tău? Poți cere opinia unui specialist, atunci când mergi la salon. Astfel, vei primi recomandări de încredere, potrivite tipului tău de păr. De asemenea, poți cumpăra șamponul, masca și balsamul direct din magazin, fizic sau online, după ce ai parcurs lista de ingrediente.

Este indicat să aparțină aceluiași producător și să aibă la bază ingrediente naturale, care să ajute la hidratarea și revitalizarea firului de păr. Șampoanele cu efect reparator vor conține, în general, uleiuri esențiale și vitamine. Dacă ai părul vopsit, îți poți păstra culoarea cu ajutorul unui șampon cu efect echilibrant și a unei măști special concepute în acest sens.

 

  1. Utilizează peria de păr potrivită

 

Firele de păr pot fi deteriorate atunci când te piepteni într-un mod agresiv sau dacă folosești o perie de păr mult prea dură. În special dacă părul tău este deja sensibil și deshidratat, este important să utilizezi o perie din cauciuc tare sau care are o pernuță rotunjită, astfel încât să nu riști încâlcirea părului.

Pentru a-l putea descâlci mai ușor după spălare, utilizează un spray special și piaptănă-ți părul cu mișcări lente și delicate. Atunci când descoperi un nod, selectează șuvița de păr respectivă și elimină-l de sus în jos, fără a smulge părul de la rădăcină. De asemenea, evită pieptănarea excesivă, întrucât riști să ți se îngrașe mult mai repede părul.

 

  1. Protejează părul când folosești ondulator sau placă

 

Dacă folosești adesea placa sau ondulatorul pentru păr, folosește un ser reparator anti-frizz, astfel încât firele de păr să nu fie deteriorate din cauza căldurii. Acesta este unul din factorii principali care îți pot afecta părul, cât și utilizarea uscătorului sau expunerea prelungită la razele solare. Este important să îl protejezi și să îl hidratezi în profunzime, în special dacă este vopsit sau aplici des coloranți asupra lui.

De asemenea, pentru a evita spălările mult prea dese, care afectează pH-ul natural al scalpului, poți utiliza un șampon uscat în anumite zile. Astfel, părul tău nu va fi supus uscării excesive, ceea ce îl va păstra sănătos și strălucitor mai mult timp.

 

Investește în produse de calitate pentru sănătatea părului tău și urmează recomandările noastre de îngrijire.

 

Sursa foto: FreePik