(P) Cele mai tari festivaluri programate în România, în vara acestui an

CoolNews
share

Urmează o vară plină de evenimente interesante pentru românii care vor să se distreze. De la festivaluri de muzică, film și poker, se anunță trei luni în care românii vor avea numeroase motive să iasă din casă pentru a se distra. Artiști de top vor concerta în marile orașe din țara noastră, iar distracția va fi la cote înalte.

Festivalurile muzicale din România adună chiar și sute de mii de oameni la un loc. Iar de la ediție la ediție interesul este tot mai mare, încă din momentul în care organizatorii încep să anunțe line-up-ul. Cele mai populare festivaluri muzicale din România sunt UNTOLD, Electric Castle și Neversea.

Și în București vor fi organizate câteva evenimente muzicale de excepție: Guns N’ Roses concertează pe 16 iulie iar Robbie Williams și Jason Derulo vor veni și ei în București în perioada următoare, la festivalul Summer in the City (18 – 19 august).

Peste 300 de mii de oameni sunt așteptați la UNTOLD

UNTOLD este cel mai important festival muzical organizat în România. La ediția din 2022 au luat parte 360 de mii de oameni, iar organizatorii se așteaptă la o asistență similară și între 3 și 6 august. Pe line-up-ul ediției din 2023 sunt anunțați artiști ca Imagine Dragons, Ava Max, Alesso, Armin Van Buuren, Bebe Rexha, David Guetta și Eric Prydz. În acest moment, prețul pentru acces general în cele 4 zile de festival este de 159 de euro plus taxe. Pentru a avea și posibilitatea de a anula biletul cu până la 14 zile înainte de eveniment trebuie plătită o sumă de 179 de euro plus taxe, în timp ce accesul VIP costă 425 de euro plus taxe.

Neversea are loc între 6 și 9 iulie

Cel mai cunoscut eveniment muzical organizat la malul mării, în Constanța, va avea loc între 6 și 9 iulie. În acest an, la Neversea vor ajunge artiști ca Alok, CKAY, Don Diablo, Claptone, J Balvin, Lil Pump, Lil Uzi Vert, Salvatore Ganacci și Steve Aoki. Cel mai ieftin pachet de acces pentru patru zile costă 119 euro plus taxe, în timp ce cei ce doresc pachetul VIP trebuie să achite 239 de euro plus taxe. Anul trecut, peste 260 de mii de oameni au luat parte la Neversea.

Electric Castle are un line-up interesant

Între 19 și 23 iulie, distracția se mută la Bonțida, unde este organizat în fiecare an festivalul Electric Castle. Printre numele care vor concerta la ediția din 2023 se află Macklemore, Iggy Pop, The Chemical Brothers, George Ezra, Jamie XX, Morcheeba și Nothing but Thieves, alături de mulți artiști locali. Persoanele sub 21 de ani achită 99 de euro pentru accesul general, în timp ce ceilalți 149 de euro. Pachetul premium costă 300 de euro.

În București va fi organizat și un eveniment de top de poker

Un alt punct de referință al distracției din capitala României va fi un festival de poker. Acesta va avea loc între 8 și 14 august și se numește 888poker LIVE Bucharest Festival, fiind organizat de operatorul de Jocuri poker online cu o istorie de peste două decenii, la care și utilizatorii din România pot juca în deplină legalitate. Acest festival face parte din calendarul european al operatorului amintit, care mai organizează etape similare și în orașe precum Londra sau Barcelona.

TIFF este programat în luna iunie

Cel mai cunoscut festival de film din țara noastră, TIFF, va avea loc între 9 și 18 iunie la Cluj Napoca. Cel mai ieftin pachet de acces costa 170 de lei și include 10 proiecții la alegere, cu excepția evenimentelor speciale, cu 6 proiecții maxim într-o singură zi. Există și un pachet de 450 de lei, care include 25 de proiecții, dintre care 2 speciale. De asemenea, TIFF Gold Card costă 1000 de lei și garantează accesul la 30 de proiecții, evenimente speciale și petreceri ale festivalului.

 

sursa foto: Pexels