(P) Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre implanturile dentare înainte de a opta pentru o astfel de metodă de tratament

CoolNews
share

Un dinte sau un implant dentar oferă o soluție pe termen lung pentru înlocuirea dinților naturali care s-au deteriorat sau care au suferit leziuni și au necesitat apoi o extracție. 

Pe scurt, implanturile dentare sunt niște dinți artificiali care se inserează în osul maxilarului pentru a permite pacientului să mestece și să mănânce în mod normal.

De asemenea, implanturile dentare sunt capabile să susțină coroane și protezele dentare, acționând într-un mod similar cu rădăcinile unor dinți naturali. Implanturile dentare sunt, ideale pentru recăpătarea funcționalității danturii, dar și pentru a recâștiga încrederea în propria persoană după un eveniment nefericit precum pierderea unuia sau mai multor dinți.

Implantul în sine este un fel de șurub care se fixează direct în osul maxilarului. Acesta acționează în esență exact ca rădăcină naturală a dintelui, fixând implantul în loc și fuzionând cu gingia și osul maxilarului. După inserare, acest șurub se acoperă cu un dinte artificial, numită coroană, care ține loc părții exterioare a dintelui natural și arată exact la fel ca restul danturii.

 

Beneficiile implanturilor dentare și alternativele acestora

Cele mai mari două beneficii ale înlocuirii dinților naturali cu implanturi dentare sunt restabilirea încrederii în propriul zâmbet și recăpătarea capacității de hrănire.

Pe de altă parte, implanturile dentare nu sunt singura modalitate de a înlocui dinții lipsă, așa că sunt cazuri în care pacienții pot descoperi că o coroană sau o proteză parțială este mai potrivită pentru situația lor particulară, mai ales dacă o parte a dintelui natural poate fi salvată.

În mod cert, implanturile dentare sunt o alternativă excelentă de tratament la protezele dentare. Acest lucru se datorează faptului că implanturile dentare sunt mult mai rezistente decât o proteză, pot servi pacienților care au beneficiat de ele întreaga lor viață și, nu în ultimul rând, se comportă exact ca și niște dinți normali.

Dacă suferi de probleme dentare și nu ești sigur dacă ai sau nu nevoie de un implant dentar, cel mai bine ar fi să iei legătura cu un specialist precum: dr Aristide. În cadrul cabinetului stomatologic Dr. Aristide poți beneficia de tratamente profesionale pe bază de implant dentar București, dar și multe alte servicii stomatologice de înaltă calitate.

 

Ce trebuie să faci dacă ai beneficiat de un tratament cu implant dentar?

Te poți aștepta la un disconfort minor după procedura de inserare a unui implant dentar, dar acest lucru este complet normal, iar durerea, dacă există, să știi că poate fi alinată cu analgezice prescrise de medicul dentist.

Mai jos vom enumera câteva dintre efectele secundare la care te poți aștepta în urma unui proceduri de inserare a unui implant dentar:

– Umflarea feței și a gingiilor;

– Vânătăi la nivelul maxilarului;

– Disconfort în jurul zonei operate;

– Sângerare minoră care dispare complet odată cu trecerea timpului.

Deși aceste reacții adverse sunt de așteptat, în cazul în care ele persistă sau se agravează pe parcursul mai multor zile, este necesar să iei legătura cu un medic dentist cât mai repede posibil.

În ceea ce privește îngrijirea unui implant dentar, tot ce trebuie să știi este că o rutină normală de periaj este mai mult decât suficientă. Implanturile dentare se îngrijesc exact la fel ca dinții naturali și nu ai nevoie să investești în produse costisitoare de îngrijire a danturii dacă ai beneficiat de un astfel de tratament.

 

Complicații ale tratamentului cu implanturi dentare

Mii de stomatologi efectuează zilnic proceduri de inserare a implanturilor dentare. De aceea, tehnologia în acest domeniu a avansat mult și acest tip de tratament a evoluat până la o formă aproape desăvârșită. Cu toate acestea, există cazuri în care pot apărea complicații în urma inserării unui implant dentar. Iar ca să eviți cât mai mult efectele adverse, trebuie să procedezi în felul următor:

– Evită utilizarea produselor pe bază de tutun cu orice preț. Fumatul poate împiedica grav procesul de vindecare și chiar poate provoca infecții.

– Asigură-te că folosești în mod corespunzător: periuța de dinți, ața dentară și apa de gură;

– Vizitează mai des medicul dentist. Recomandat ar fi cel puțin o dată la șase luni.

– Menține o dietă sănătoasă și stai departe de băuturi carbogazoase și alimente cu zahăr.