(P) Ce tip de hotă este cea mai potrivită pentru casa ta?

CoolNews
share

Atunci când reamenajezi o bucătărie sau instalezi mobilier de bucătărie nou pentru casa ta, este ușor să uiți sau să nu acorzi importanță hotei. Cel puțin nu la fel de multă importanță pe cât primește mașina de spălat vase, de exemplu. În general, o hotă este aleasă în funcție de aspectul sau de designul său și uităm de rolul important pe care îl joacă în bucătărie. La fel ca atunci când se alege un frigider sau o mașină de spălat vase, care sunt alese în funcție de mărimea familiei, de preferințele și de modul de viață al acesteia, aceste informații ar trebui luate în considerare atunci când se alege o hotă de bucătărie adecvată.

Cea mai importantă diferențiere făcută între hotele de bucătărie este între hotele încorporabile în mobilierul de bucătărie și hotele decorative. Deși poate părea un simplu capriciu estetic, alegerea uneia sau a celeilalte este importantă și va trebui să evaluăm care este cea mai potrivită pentru locuința noastră.

Ce hotă trebuie să aleg?

Așa cum am menționat deja, în afară de aspectul estetic, principala diferență între o hotă încorporabilă și una decorativă este dimensiunea și, în consecință, capacitatea de aspirare în raport cu dimensiunea hotei. Trebuie să ținem cont de faptul că este recomandabil ca dimensiunea hotei să fie cel puțin egală cu cea a plitelor. În acest fel, ne vom asigura că această piesă funcționează în concordanță cu utilizarea bucătăriei.

Să presupunem că familia ta este formată din 5 persoane și că gătești foarte des acasă. În acest caz, cel mai bine ar fi să alegi o hotă decorativă care să acopere întreaga zonă de gătit. Aceasta va avea mai mult spațiu dedicat colectării vaporilor de apă și a particulelor de ulei provenite de la gătit decât hota încorporabilă, deoarece presupunem că se vor face mese mari și că se va găti de până la mai multe ori pe zi, folosind mai multe arzătoare.

Cu toate acestea, chiar dacă cunoaștem aceste recomandări, se poate întâmpla ca designul bucătăriei tale și dispunerea mobilierului să te oblige să alegi o hotă încorporabilă. În acest caz, va trebui să selectezi un model suficient de puternic pentru a colecta toți vaporii care apar la gătitul alimentelor și pe care dorești să îi eviți în bucătărie.

Hota încorporabilă: avantaje și dezavantaje

Așa cum am menționat deja, fiecare tip de hotă este recomandat într-un caz sau altul. Marele avantaj al hotelor de aspirație încorporabile este că, fiind în interiorul mobilierului, au un efect vizual mai estetic și sunt în general mai aproape de plita de gătit. Cu cât sunt mai aproape, cu atât mai ușor se colectează aburul și grăsimea. Dezavantajul constă în faptul că aceste hote au dimensiuni limitate și, prin urmare, vor avea mai puțin spațiu de absorbție.

Indiferent de nevoile tale sau ale familiei tale și de tipul de hotă pe care l-ai ales, va trebui să ții cont de modul corect de utilizare a acesteia; acestea sunt recomandările noastre.

Știi cum să folosești corect o hotă de bucătărie?

Pe lângă alegerea hotei de bucătărie care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață și obiceiurilor tale de gătit, există și alte recomandări de care trebuie să ții cont pentru a obține o funcționare optimă a acestui aparat de bucătărie.

Pașii de urmat atunci când folosești o hotă de bucătărie:

– Pornește întotdeauna hota de extracție cu câteva minute înainte de a începe să gătești, pentru a-i permite să se încălzească.

– Se recomandă, ori de câte ori este posibil, să folosești plitele cele mai apropiate de perete (cele mai îndepărtate de partea frontală a aragazului), astfel încât aburii să fie colectați mai ușor de către hota de extracție.

– În cazul în care gătești pe partea exterioară a plitelor, se recomandă să scoți viziera hotei pentru a colecta particulele de ulei rezultate în urma gătitului.

– În mod normal, utilizarea setării de putere 1 sau 2 va fi mai mult decât suficientă pentru a permite grăsimii sau aburului să se ridice prin extractor fără probleme.

– Lasă hota pornită timp de câteva minute la putere minimă după ce ai gătit. Acest lucru va ajuta ca toți vaporii să iasă în exteriorul tubului.

– Pornește treptat puterea plitelor pentru a tempera treptat întreaga zonă de gătit. Evită să pornești focurile la putere maximă din primul moment.

– Curăță periodic filtrele. Va depinde de utilizare să faci curățarea mai mult sau mai puțin frecventă. Cele mai multe dintre ele pot fi spălate în mașina de spălat vase, așa că nu va fi o problemă.