(P) Amenajarea zonei de dining: 4 ponturi smart

CoolNews
share

Zona de dining din orice cămin este esențială pentru dinamica întregii locuințe. Organizarea și amenajarea acestui spațiu sunt importante și, în egală măsură, provocatoare, deoarece trebuie să rezulte o cameră perfectă din toate punctele de vedere. În definitiv, aici se va aduna întreaga familie pentru servirea maselor, pentru serile împreună cu cei dragi, pentru reuniunile cu prietenii sau cu oaspeții veniți de departe.

Un astfel de spațiu poate beneficia de un design special dacă sunt urmărite îndeaproape anumite ținte. Rândurile de mai jos îți prezintă câteva idei utile în acest sens.

Soluții pentru acoperirea podelei

Unul dintre detaliile importante de care trebuie să ții cont este faptul că zona de dining este una cu trafic intens. Așadar, materialul sau mixul de materiale utilizat pentru acoperirea podelei trebuie să fie elegant, rezistent la uzură și ușor de întreținut.

O posibilă soluție perfectă este piatra naturală, în special granitul, datorită rezistenței deosebite la uzură și nuanțelor închise care se potrivesc în orice schemă de design interior. Ca alternative, poți utiliza plăci de gresie pentru trafic intens – soluție oarecum de buget – sau parchet masiv, ce poate fi recondiționat de cel puțin 3-4 ori înainte de a fi schimbat complet.

Dacă dorești încălzire prin pardoseală, problema confortului termic este rezolvată; dar pentru „îmblânzirea” atmosferei optează pentru un covor. Acesta adaugă stil, prin textură și culori, însă poate fi o provocare din punct de vedere al întreținerii spațiului.

Sursele de iluminat

Indiferent de schema de culoare aleasă pentru cameră, lumina joacă un rol determinant în definirea atmosferei acestei camere. Ideal, spațiul vitrat generos asigură un aport de lumină naturală pe parcursul întregii zile, înveselindu-ți atmosfera chiar și în perioade mohorâte. Dacă aportul de lumină este prea puternic, poți controla situația foarte ușor, prin alegerea unor seturi de perdele și draperii care contribuie inclusiv la definirea paletei coloristice a încăperii.

În măsura posibilităților și a bugetului alocat, instalează surse de lumină artificială – atât corpuri vizibile (candelabre, lustre, aplice), cât și piese ascunse în tavan sau în pereți. Multitudinea surselor de lumină va contribui la sporirea confortului vizual și la punerea în evidență a elementelor de mobilier sau a accesoriilor din încăpere.

Piesele de mobilier

În funcție de spațiul util disponibil, este necesar să nu uiți de prezența unui set de scaune și a unei mese în zona dining. Este obligatoriu ca acestea să se integreze perfect în designul spațiului și să ofere, în același timp, maximul de confort.

Piața de profil actuală oferă o gamă variată de scaune pentru locuința ta, de la cele realizate în stil clasic, cu materiale nobile precum lemnul masiv, până la variante moderne, pe structură din oțel, acoperite cu piele sau cu înlocuitori din piele. În măsura în care este posibil, poți alege o masă extensibilă, chiar și pentru spațiile generoase – aceasta îți permite, în calitate de gazdă, ocazia de a gestiona mai eficient zona de dining.

Dacă spațiul este suficient, poți amplasa și elemente potrivite pentru stocarea veselei sau chiar un mini-bar – opțiune elegantă de a pune la dispoziția invitaților tăi o gamă largă de băuturi.

Personalizarea spațiului

Dacă ești un spirit creativ, zona dining poate fi provocarea supremă în imprimarea unui stil personal. Cheia succesului unui astfel de demers este alegerea accesoriilor potrivite și punerea acestora în evidență cu ajutorul surselor de lumină.

Poți monta elemente de ceramică tradițională pe pereți, așa cum pe podea poți așeza lucrări de artă contemporană. Cheia este să ai simțul măsurii în ceea ce privește utilizarea echilibrată a spațiului și să încerci să păstrezi o atmosferă cât mai „aerisită”.

Succesul amenajării zonei de dining este definit de găsirea echilibrului între estetica pieselor ce compun tabloul interior și funcționalitatea mobilierului. În definitiv, nu este vorba despre un demers dificil, ci mai degrabă de unul provocator, dacă apelezi la imaginație și răbdare, pentru a găsi piesele potrivite.

 

sursa foto: Unshplas