(P) Află mai multe despre implantul dentar – și când este timpul potrivit pentru intervenție

CoolNews
share

Pierderea dinților este o traumă. A pierde unul sau mai mulți dinți naturali afectează nu doar aspectual, ci și psihic. Studiile confirmă că o persoană cu un dinte lipsă – sau mai mulți, în general cu probleme ale danturii – are tendința de a se izola, de a evita expunerea publică, de a nu socializa. Ceea ce, pe termen lung, are efecte dezastruoase asupra psihicului.

Nu degeaba se spune că a zâmbi poate schimba dispoziția unei persoane. Cum să zâmbești însă, când ai un dinte lipsă și se observă? Din fericire pentru astfel de cazuri sunt soluții, iar tehnologiile avansate permit acum ca un dinte să poată fi recreat fidel. Implantul dentar este recomandarea în astfel de cazuri. Afla mai multe despre implant dentar și de ce acesta ar trebui să fie o opțiune în detrimentul punților dentare, spre exemplu.

 

Lipsa unui dinte afectează întreaga dantură

Când un dinte este extras, toți cei învecinați își modifică poziția. Acesta este doar unul din efectele neplăcute. Mai vorbim și despre implicații în materie de masticație, vorbire, de faptul că fizionomia este afectată. Când nu mestecăm corect, digestia este și ea afectată. Cu un lung lanț de efecte negative, pacientul ar trebui să fie conștient că trebuie să ia măsuri imediat. În timp este probabil să apară și retracția gingivală în zonă, ceea ce va face mai complicată abordarea medicală.

Puntea dentară a fost pentru multă vreme o opțiune. Însă, pentru a acoperi zona unui dinte lipsă, alți doi sunt afectați. În sensul în care dinții învecinați vor juca rol de piloni de susținere, vor fi piliți și, în total, 3 dinți vor fi lucrați. Soluția poate fi una de moment, întrucât pe termen lung pot fi complicații, printre care faptul că gingia se retrage și lucrare trebuie schimbată.

 

Implantul dentar, soluția pentru redobândirea funcționalității complete a danturii

Indiferent că pierderea unuia sau a mai multor dinți este efectul unui traumatism facial, a unei fracturi dentare sau orice altă cauză, implantul dentar poate fi o soluție. Desigur că unii pacienți sunt reticenți și asta deoarece implantul impune intervenție chirurgicală. Doar pentru că este o metodă mai invazivă, nu înseamnă că nu este una optimă.

Practic, implantul dentar substituie nu doar coroana dentară, ci și rădăcina acestuia. Vizual, dar și funcțional, sunt redobândite funcțiile danturii.

 

Alegerea clinicii pentru intervenția de implant dentar

O recomandare este să avem în vedere serviciile oferite, de preferat să fie vorba despre tehnici moderne. Medicina modernă permite acum ca pacientul să aibă parte în aceeași intervenție atât de extracțiile necesare, de sinus lifting, dacă se impune, precum și de implantul propriu-zis. Recuperarea este și ea mai rapidă.

La cazurile grave, când sunt necesare mai multe implanturi, în cazul reabilitărilor dentare totale spre exemplu, pacienții pot avea parte de dinți în 24 de ore. Adică de lucrare provizorie.

De asemenea, ar fi bine de înțeles diferențele la diversele tipuri de implant. Dacă am pune pe primul loc costul, probabil unii ar amână intervenția. Cu cât mai mult amânată, cu atât mai complicată va fi situația. Timpul potrivit pentru a face acest pas este acum!