(P) 5 Idei pentru transformarea spectaculoasă a spațiului exterior al casei tale

CoolNews
share

Spațiul exterior poate fi o extensie a casei tale, oferindu-ți un loc ideal pentru relaxare, petrecerea timpului cu familia și prietenii sau pentru a te bucura de aer liber. Cu puțină imaginație și creativitate, poți transforma acest loc într-unul spectaculos care te va face să te simți mândru și fericit. Iată 5 idei care te pot inspira!

1. Adaugă o notă de prospețime cu vopsea lavabilă albă

Alege o vopsea lavabilă albă de exterior la un preț accesibil și bucură-te de multiplele sale beneficii. Principalul avantaj al acesteia este capacitatea sa de a reflecta lumina, creând astfel impresia unui spațiu mai larg. În plus, albul este o nuanță neutră, care permite integrarea oricărui fel de decor sau accente de culoare. Mai mult decât atât, vopseaua lavabilă albă de calitate este rezistentă și oferă un aspect curat și proaspăt, potrivit pentru a crea o atmosferă plăcută și primitoare.

Pregătirea corectă a suprafeței care urmează să fie vopsită este esențială pentru un rezultat de durată. Suprafața trebuie să fie curată, uscată și netedă. Acest lucru presupune eliminarea vechii vopsele, a mucegaiului sau a petelor. Apoi, este necesară aplicarea unui strat de grund, care contribuie la o aplicare uniformă a vopselei și la o durabilitate mai mare. Când vine vorba de alegerea vopselei lavabile albe potrivite, există o serie de opțiuni pe piață. Acestea variază de la variante mate până la cele lucioase.

2. Creează o oază de relaxare

Pentru realizarea acestui lucru este necesară o atenție deosebită la detalii, de la alegerea mobilierului potrivit, la amenajarea spațiului verde și până la alegerea elementelor de decor. Începând cu alegerea mobilierului de exterior, acesta poate fi de diferite tipuri, în funcție de preferințele fiecăruia. Amenajarea spațiului verde este un alt pas important. Florile, plantele și copacii pot aduce un plus de prospețime și de culoare în grădină. Crearea unui colț de relaxare cu ajutorul unui iaz sau unei cascade poate aduce un plus de liniște și relaxare.

Elementele de decor pot adăuga un plus de personalitate spațiului exterior. Statuetele, jardinierele, lumânările, lampioanele sau obiectele handmade pot crea o atmosferă unică și pot transforma grădina într-un loc în care să-ți facă plăcere să petreci timpul. O zonă de barbeque poate completa perfect oaza de relaxare. Dacă îți place să gătești și să petreci timp în aer liber, aceasta poate fi o idee foarte bună.

3. Construiește o terasă

Etapa este un proiect interesant ce poate adăuga valoare casei tale și poate crea un spațiu suplimentar de relaxare. Expunerea la lumina naturală poate îmbunătăți starea de bine și productivitatea, așa că ideal ar fi ca terasa ta să beneficieze de o bună expunere la soare, dar și de suficientă umbră în perioadele caniculare. În plus, locația trebuie să ofere o vedere plăcută, deoarece acesta poate contribui semnificativ la relaxare.

4. Iluminează spațiul

Adaugă lumini solare sau electrice pe terasă, pe alei, în copaci sau în jurul piscinei pentru a crea o atmosferă magică și primitoare. Poți folosi lumini LED multicolore pentru a crea efecte spectaculoase.

 

5. Creează un spațiu multifuncțional cu pergole și draperii

Acestea pot delimita diferite zone cu funcționalități specifice, adăugând și un plus de estetică. Pot exista zone de relaxare sub o pergolă acoperită cu draperii, o zonă pentru mese în aer liber sau chiar un spațiu de joacă pentru copii. Toate acestea pot fi realizate cu un design care se potrivește cu restul casei, dar și cu preferințele fiecăruia.

Pergolele pot fi personalizate într-o multitudine de moduri – de la alegerea materialului, la culorile și modelele preferate. Draperiile, de asemenea, pot fi alese în funcție de gusturile personale, cu o gamă variată de culori, imprimeuri și materiale disponibile pe piață. Pe lângă estetică și funcționalitate, pergolele și draperiile pot oferi protecție împotriva razelor solare și a altor condiții meteorologice.

Cu aceste 5 idei, poți transforma spațiul exterior al casei tale într-un loc spectaculos. Lasă-ți imaginația să „zburde” și creează un decor ce îți reflectă personalitatea și stilul unic.