Oscar 2024: Secretele fascinante ale celebrei statuete

CoolNews, Filme, NEWS
share

Statueta Oscar este un simbol iconic al industriei cinematografice, recunoscut în întreaga lume pentru a celebra excelența în domeniul filmului. Deși este larg cunoscută, există unele aspecte fascinante și puțin cunoscute despre această statuetă. Iată câteva „fun facts” care să îți îmbogățească cunoștințele despre acest premiu prestigios:

  1. Originea numelui: Inițial, statueta a fost numită oficial „Academy Award of Merit”, dar a fost redenumită în mod informal „Oscar” în 1931. Există mai multe teorii despre originea acestui nume, dar cea mai populară este că actrița Margaret Herrick, care mai târziu a devenit director executiv al Academiei, a remarcat că statueta arată ca unchiul ei Oscar și numele a rămas.
  2. Materialul din care este realizată: Statueta Oscar este turnată din bronz solid, iar apoi este placată cu o grosime de aproximativ 24 de carate de aur. Această placare cu aur îi conferă statuetei acel luciu iconic și prestigiu.
  3. Dimensiunile și greutatea: Statueta Oscar măsoară aproximativ 34 de centimetri înălțime și cântărește în jur de 3,85 kilograme. Este o reprezentare iconică a unui bărbat gol în picioare, cu o sabie în mână, stând pe un piedestal rotund.
  4. Primele premii Oscar: Prima ceremonie de decernare a premiilor Oscar a avut loc în 1929 la Hotelul Hollywood Roosevelt din Los Angeles. În acea seară, au fost premiate doar 12 categorii și ceremonia a durat doar 15 minute, o distanță considerabilă față de evenimentele elaborate de astăzi.
  5. Designul inconfundabil: Statueta Oscar a fost proiectată de artistul Cedric Gibbons și sculptorul George Stanley. Designul său iconic, inspirat din figura unui cavaler medieval, a rămas neschimbat de-a lungul anilor și este recunoscut instantaneu în întreaga lume.

Statueta Oscar continuă să fie un simbol de excelență și realizare în industria filmului, iar aceste „fun facts” ne arată că este încă plină de mister și fascinație chiar și după mai mult de opt decenii de la apariția sa.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Oppenheimer, marele film de la Oscar! Șapte premii la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei

Oppenheimer, filmul renumitului cineast Christopher Nolan, a câștigat șapte premii Oscar la cea de-a...

OSCAR 2024: Călătorii de lux și cuburi Rubik, printre darurile oferite artiștilor nominalizați la Pr...

Gala premiilor Oscar. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik – printre darurile oferite du...

Oscar 2024: Filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, redifuzat în luna martie în mai multe cinematograf...

Mai multe cinematografe din țară redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 ...