Confidenţialitate

Oradea: O fetiţă de 12 ani, infectată cu coronavirus, a insistat să fie internată pentru a-și proteja mama bolnavă

NEWS
share

Fetița și-a făcut singură bagajul, deși mama nu a vrut să o lasă se plece. Micuța are simptome ușoare și acceptă orice tratament, spun medicii.

Ariana s-a infectat după ce a ieși cu niște prieteni la o terasă. Una dintre fetițele cu care Ariana s-a jucat a fost confirmată cu coronavirus, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate, scrie ebihoreanul.ro.

Testul fetiței a ieșit pozitiv, iar cel al mamei, negativ.

Fiind asimptomatică, de la DSP li s-a spus că Ariana poate fi internată sau poate rămâne în izolare acasă, dar ea a ales  să se interneze și a rugat-o pe mama ei să o lase să plece la spital, pentru a-și proteja părintele, care urmează sesiuni de chimioterapie, în urma unei afecțiuni oncologice descoperite acum doi ani.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei pentru ebihoreanul.ro.

Medicul care o tratează pe fetiță spune că la câteva zile după internare, ea a început să manifeste simptome uşoare de boală şi a înţeles că trebuie să i se ia sânge şi să fie investigată tomografic.

Întreaga poveste AICI.

Articole similare

Oradea: O fetiţă de 12 ani, infectată cu coronavirus, a insistat să fie internată pentru a-și protej...

Fetița și-a făcut singură bagajul, deși mama nu a vrut să o lasă se plece. Micuța are simptome ușoar...

Plan de luptă împotriva covid-19 în Marea Britanie: Boris Johnson îi invită pe britanici să slăbeasc...

Guvernul a anunţat azi un plan detaliat în lupta împotriva obezităţii în Regatul Unit, prin care int...

1.104 cazuri noi depistate în ultimele 24 de ore, în România, din 7.574 de teste

Grupul de Comunicare Strategică a raportat azi 1.104 de noi infecții cu coronavirus și 19 de decese,...