Confidenţialitate

Oradea: O fetiţă de 12 ani, infectată cu coronavirus, a insistat să fie internată pentru a-și proteja mama bolnavă

NEWS
share

Fetița și-a făcut singură bagajul, deși mama nu a vrut să o lasă se plece. Micuța are simptome ușoare și acceptă orice tratament, spun medicii.

Ariana s-a infectat după ce a ieși cu niște prieteni la o terasă. Una dintre fetițele cu care Ariana s-a jucat a fost confirmată cu coronavirus, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate, scrie ebihoreanul.ro.

Testul fetiței a ieșit pozitiv, iar cel al mamei, negativ.

Fiind asimptomatică, de la DSP li s-a spus că Ariana poate fi internată sau poate rămâne în izolare acasă, dar ea a ales  să se interneze și a rugat-o pe mama ei să o lase să plece la spital, pentru a-și proteja părintele, care urmează sesiuni de chimioterapie, în urma unei afecțiuni oncologice descoperite acum doi ani.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei pentru ebihoreanul.ro.

Medicul care o tratează pe fetiță spune că la câteva zile după internare, ea a început să manifeste simptome uşoare de boală şi a înţeles că trebuie să i se ia sânge şi să fie investigată tomografic.

Întreaga poveste AICI.

Articole similare

Ce înseamnă scenariul roșu, cel în care Bucureștiul a intrat de astăzi

Bucureștiul a intrat de astăzi în scenariul roșu, cel în care rata de infectare depășește 3 la mia d...

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu cu o rată de incidență de 3,05

Ieri, în București incidența era de 2,79 la mie, iar azi a ajuns la 3,05. Potrivit reglementărilo...

Alec Baldwin este tată pentru a șaptea oară! Ce întrebare legată de copil l-a înfuriat

Alec Baldwin este tată pentru a șaptea oară. Actorul de 62 de ani are o fetiță pe nume Lucia adus...