Once Upon a time, in a Tomorrowland far far away – VIDEO

CoolNews, Energia aia bună, Muzică
share

Dacă există în lume un festival care să combine, în acest fel, diversitatea, în care să fie laolaltă 400 de DJ și artiști și cel mai cool public din lume, iar acesta să se numească altfel decât TOMORROWLAND, ei bine, noi nu am auzit de el.

EPIC ar putea să fie cel de-al doilea nume al evenimentului din Belgia.

Un festival plin de culoare, locații magice, decoruri fabuloase, peste 400 de DJ și artiști, 16 scene și cel mai cool public din lume…acest festival se numește Tomorrowland.

Începutul

Duminică – 14 august 2005 – e o dată magică în istoria Belgiei. O țară cunoscută pentru bere, ciocolată, waffles, piatră de pavaj, diamante, French fries, midii și Jean-Claude Van Damme, are, de 12 ani, un eveniment care-i marchează istoria: un nou festival care aduce orașul BOOM pe harta lumii.

Însă, acest festival nu era încă pe buzele tuturor…

De la prima ediție acest eveniment a venit cu ceva nou: o incredibilă atenție la detalii, la cele mai mici detalii: de la cocktail-uri până la entertainment, toate erau duse la nivelul următor.

Acest festival s-a numit Tomorrowland și avea să devină cel mai mare spectacol vizual din lume.

Așa a început această magie… cu 10.000 de oameni la prima ediție și cu un line-up în care au fost incluse nume ca Sven Väth, Sasha, Armin van Buuren, Erol Alkan și Justice.

Dacă 10.000 de participanți sună rău, clar 15.000 e mult mai bine. Acesta este numărul de party people care au venit în Boom în anul 2006.

A crescut rapid

8 scene și suficient spațiu pentru campare, așa a apărut DREAM VILLE. A fost anul în care Belgia a fost „invadată ” de olandezi, francezi, germani și britanici.

Cifra a devenit și mai mare – 20.000. Mai mult decât atât, TOMORROWLAND se desfășura pe perioada a două zile cu 9 scene.

În 2008, festivalul reușea un adevărat BOOM world wide – 50.000 de oameni au transpirat la propiu și au dansat până la epuizare în cel mai cald sezon de vară din istoria recentă a Belgiei.

Crezi că s-a plâns cineva de asta??

Ei bine, NU!

 

Următorul nivel

În 2009 Tomorrowland s-a lansat pe „orbită” cu un alt record de temperatură și un Moby în mainstage care a fost magistral. Belgia era deja centrul vieții de noapte în oricare colț al lumii.

Atunci a mai fost nevoie de ceva: live set-uri de daytime. Asta înseamnă mai mulți artiști, din ce în ce mai mulți jurnaliști, oameni de peste tot care scriau despre începuturile dominației dance la nivel mondial.

Tomorrowland a continuat să crească, organizatorii investind în line-up: 100 de DJ, din A-list, scene noi, un eveniment fenomenal și 90.000 de bilete vândute.

Magistral

În 2011 a mai fost adăugată încă o zi de festival și un număr de 120.000 de tichete vândute într-o clipă, la propriu.

După ce a fost recompensat în cadrul International Dance Music Award la categoria Best Music Event, Ultra Miami, pierdea supremația.

În 2012 Tomorrowland a devenit, în mod oficial cel mai mare festival din lume, un must-go pentru fiecare clubber.

În același an a fost luată decizia de a organiza două sesiuni de pre-sale: una pentru fanii din Belgia, cealaltă pentru restul lumii.

Crezi că a fost o decizie exagerată?

Mai gândește-te!

Două milioane de oamnei au vizitat site-ul oficial al festivalului, sperând să pună mâna pe un bilet. Au reușit doar 180.000!

Tomorrowland, în era YouTube

În 2012 a fost lansat și canalul de YouTube Tomorrowland și peste un milion de oameni au putut vedea DJ set-uri, interviuri și imagini behind-the-scenes. Festivalul belgian a ajuns cel mai vizualizat eveniment de pe planetă.

La „After Movie” s-au uitat 100 de milioane de oameni.

2013 a fost o altă etapă în dezvoltarea conceptului Tomorrowland: o stație radio în peste 30 de țări, peste 200.000 de bilete vândute și apariția unui pachet special de festival Global Journey.

Cifre

Tomorrowland a adus în bugetul Belgie 70 de milioane de euro (2013) și s-a extins în mai multe țări ale lumii. Prima locație externă a fost Atlanta, Georgia.

140.000 de oameni au trăit experiența primului TomorrowWorld. Din acest punct brand-ul Tomorrowland a devenit marcă universală.

Despre 2014, 2015, 2016… putem spune doar atât: next level în materie de orice, de la sound la DJ, de la scene la focurile de artificii și tot ceea ce este între.

AAA … și asta – 1 milion de doze de bere și 120.000 de pizza vândute într-un weekend.

– Will this madness ever end?

– To be brutally honest, NO!

Articole similare

[BREAKFAST] Un român și-a cumpărat de pe Facebook permis de conducere și a fost prins în Belgia: „Mă...

Un bărbat a primit o amendă uriașă și o interdicție de șase luni de a conduce, după ce poliția l-a p...

[BREAKFAST] Un român a fost prins cu patru oi și un miel pe bancheta din spate a mașinii, la un filt...

Polițiștii belgieni care joi au verificat un vehicul suspect au avut o surpriză de proporții atunci ...

Tomorrowland 2021, anulat?

În Belgia, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, Tomorrowland, ar trebuie să aib...