Confidenţialitate

Oana Tache, dj-ul Virgin Radio Romania, zboară cu un avion „verde” la Connecting Europe Days 2022

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Din 2018, Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor Parlamentului European și promovează activ valorile europene. În 2021 ea a devenit primul influencer român care a întâlnit-o pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei întâlniri informale post State of The Union.

Totodată, Oana Tache a mai stat de vorbă cu eurodeputații Katarina Barley, Manfred Weber, Guy Verhofstadt și și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Oana Tache este prima jurnalistă din România invitată să modereze o dezbatere la European Youth Event 2021 în Parlamentul European, la Strasbourg „NEXT GENERATION EU: Economic Recovery post Covid-19” iar, zilele acestea participă la evenimentul dedicat mobilității și infrastructurii „verzi” în cadrul Uniunii Europene la invitația Comisiei Europene.

„E Anul Tineretului European și sunt onorată să reprezint România în perioada 28-30 Iunie la Connecting Europe Days la Lyon, în Franța. Evenimentul va reuni politicieni, reprezentanți ai industriei și ai instituțiilor europene pentru a discuta despre transport și mobilitate și rolul acestora în atingerea obiectivelor ambițioase stabilite în Pactul Verde european.

Printre altele, în cadrul Connecting Europe Days 2022 vor fi prezentate eforturile făcute de ecosistemul aviatic pentru atingerea obiectivelor sustenabile la nivelul Uniunii Europene – reducerea emisiilor cu până la 60% până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050. Este prima oară când zbor cu un avion „verde” – sustainable aviation fuels, mă bucur să fac parte din acest grup restrâns de jurnaliști din întreaga Europă care participă la acest eveniment definitoriu pentru generațiile viitoare și promit să vă aduc informații direct de la sursă.”, a declarat Oana Tache, dj-ița cu care te întâlnești în fiecare sâmbătă și duminică, de la 8 la 12 la Virgin Radio Romania.

Legea privind clima face parte din Pactul verde european, foaia de parcurs a Uniunii Europene către neutralitatea climatică. Parlamentul European a insistat mult timp să se stabilească obiective în materie de climă mai ambițioase pentru Uniune și a adoptat poziția sa privind noua legislație pe 7 octombrie 2020. Eurodeputații au solicitat ca obiectivul de reducere a emisiilor pentru 2030 să fie redus la 60 % sub nivelul din 1990, față de obiectivul actual de 40 %, și ca toate statele membre ale Uniunii să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

Articole similare

Bromania și Killa Fonic ca în Teambuilding la Tic Talk de vară cu Oana Tache

După 50 de WEEKEND-uri petrecute ON AIR la Virgin Radio România și zeci de vedete invitate în studio...

„Functional Kind Of Love” de la Francis on my mind s-a auzit astăzi LIVE la Tic Talk de vară cu Oana...

După 50 de WEEKEND-uri petrecute ON AIR la Virgin Radio România și zeci de vedete invitate în studio...

AUDIO Contractele part-time vor fi taxate și impozitate la nivelul salariului minim. Părerea expertu...

Ministerul Muncii a transmis joi că după anunțul conform căruia contractele de muncă part-time vor f...