O vază care valorează aproape 2.000 de dolari a fost cumpărată la licitație cu aproape nouă milioane de dolari

CoolNews, NEWS
share

O vază chinezească estimată să fie licitată cu 1.500-2.000 de euro, a fost adjudecată pentru mai mult de nouă milioane de euro, după un război al licitațiilor între colecționari, scrie stirileprotv.ro

Vasul alb cu albastru Tianqiuping a fost scos, sâmbătă, la licitație la casa Osenat din Fontainebleau, lângă Paris, ajungând să fie adjudecată cu suma de 9,121 milioane de euro, care include taxe, potrivit site-ului companiei.

Vaza are un corp sferic și un gât lung cilindric. Măsoară 853.44 de centimetri și este decorată cu dragoni și nori, conform listării. Vazele Tianqiuping sunt cunoscute și sub denumirea de vaze cu „sferă cerească” datorită formei lor.

Jean-Pierre Osenat, președintele casei de licitații, a declarat, marți, pentru CNN, că proprietarul vazei, care locuiește în străinătate, i-a cerut licitatorului să o vândă ca parte a unui lot de articole luate din casa regretatei lor bunici din Bretania, nord-vestul Franței.

Le va schimba complet viața”, a spus Osenat. „Le este greu să se împace”.

Bunica era o colecționară pasionată de artă și deținea această vază de 30 de ani, a spus el, adăugând că au existat semne timpurii de interes enorm pentru vază, atunci când zeci de oameni au venit să o examineze în timpul unei expoziții pre-licitație.

Cumpărătorul încă neidentificat este chinez, a spus Osenat, care a adăugat că, în ultimii ani, cumpărătorii chinezi au manifestat un interes din ce în ce mai mare pentru cumpărarea de artefacte istorice despre care cred că au fost furate din țara lor în trecut.

Osenat crede că vaza va fi expusă într-un muzeu, dar că nu poate fi sigur în acest moment.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Patul pe care a dormit Cristiano Ronaldo în Ljubljana va fi scos la licitație

Un hotel din Ljubljana a decis să pună la licitație patul pe care a dormit starul fotbalului, Cristi...

Capul lui C-3PO din „Războiul Stelelor” și alte 1800 de obiecte de recuzită din diverse filme, puse ...

Capul robotului C-3PO din seria filmelor „Star Wars”, biciul lui Indiana Jones, mănușa lui Freddy Kr...

Sumă record pentru o pălărie Indiana Jones

Organizatorii unei licitații pentru pălăria purtată de Indiana Jones în filmul ”Indiana Jones and th...