Confidenţialitate

O studentă de la Cluj a câștigat un grant de aproape 1,2 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Cercetare

NEWS
share

Comisia Europeană a anunțat recent că se va acorda suma totală de 677 de milioane de euro unui număr de 436 de laureați ai concursului de granturi destinate cercetătorilor debutanți organizat de Consiliul European pentru Cercetare (CEC).

Alexanda Baneu este câștigătoarea din partea României a unui grant în valoare de aproape 1,2 milioane de euro, cu proiectul „NOTA-Note-taking and Notebooks as Channels of Medieval Academic Dissemination across Europe”.

„Prin intermediul granturilor Consiliului European pentru Cercetare, UE mobilizează talentul și curiozitatea unora dintre cei mai buni tineri cercetători din Europa. Ideile lor sunt menite să extindă granițele cunoașterii și să deschidă noi modalități de a face față provocărilor urgente din domeniul sănătății, al energiei și al tehnologiilor digitale, precum și din multe alte domenii. Ambiția noastră de a aborda în mod eficient crizele actuale și viitoare depinde de voința noastră puternică de a sprijini din ce în ce mai mult cercetarea de vârf la frontierele cunoașterii noastre.”, spune Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Articole similare

WhatsApp are probleme

WhatsApp are probleme, după ce a anunțat că schimbă T&C pentru utilizatori. Mai nou, WhatsApp a ...

STUDIU: Oamenii ar putea trăi între 120 şi 150 de ani

Tu câți ani crezi că vei trăi? Sunt multe quizuri online care te ajută să vezi cam câți ani ai putea...

UE redeschide complet granițele pentru pentru persoanele vaccinate anti-Covid

După ce 40% din populația adultă a blocului comunitar s-a imunizat, UE anunță că va redeschide compl...