[BREAKFAST] O nouă zi naţională în România! Klaus Iohannis a decis: 11 aprilie devine Ziua naţională a educaţiei financiare

CoolNews, NEWS
share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, luni, o nouă lege privind instituirea zilei de 11 aprilie ca „Ziua educaţiei financiare”, potrivit Administraţia Prezidenţială.

Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare, dedicate acestei zile”, scrie în legea promulgată de Klaus Iohannis.

Instituirea Zilei educaţiei financiare, o zi în care să grăbim solidificarea unui ecosistem mai deştept pentru români este extrem de importantă. 11 aprilie trebuie să fie începutul unei politici consecvente de educaţie financiară pentru toţi românii, în special pentru acei concetăţeni care nu realizează că au nevoie de aşa ceva în viaţa lor. Educaţia financiară nu este despre cum să-i învăţăm peste noapte pe români să devină experţi pe piaţa de capital sau cu fondurile mutuale”, a declarat George-Cristian Tuţă, unul dintre inițiatorii legii respective, în timpul dezbaterilor.

 

sursa foto: Shutterstock/Nedelcu Paul Petru

Articole similare

Manifestările dedicate Zilei Marinei sunt în plină desfășurare la Constanța

 La Constanța, sunt în plină desfășurare manifestările dedicate Zilei Marinei! Foarte mulți oamen...

Nicolae Ciucă demisionează: Azi a venit momentul să-mi închei activitatea de prim-ministru al Români...

Premierul Nicolae Ciucă își anunță demisia din funcție pentru a declanșa procedurile pentru rotativa...

Mesajele politicienilor cu ocazia Zilei Naționale a României. Ce videoclip a postat Klaus Iohannis

Ziua Națională va fi sărbătorită prin parade militare în marile orașe ale țării. Participă mii de mi...