Confidenţialitate

[BREAKFAST] O nouă zi naţională în România! Klaus Iohannis a decis: 11 aprilie devine Ziua naţională a educaţiei financiare

CoolNews, NEWS
share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, luni, o nouă lege privind instituirea zilei de 11 aprilie ca „Ziua educaţiei financiare”, potrivit Administraţia Prezidenţială.

Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare, dedicate acestei zile”, scrie în legea promulgată de Klaus Iohannis.

Instituirea Zilei educaţiei financiare, o zi în care să grăbim solidificarea unui ecosistem mai deştept pentru români este extrem de importantă. 11 aprilie trebuie să fie începutul unei politici consecvente de educaţie financiară pentru toţi românii, în special pentru acei concetăţeni care nu realizează că au nevoie de aşa ceva în viaţa lor. Educaţia financiară nu este despre cum să-i învăţăm peste noapte pe români să devină experţi pe piaţa de capital sau cu fondurile mutuale”, a declarat George-Cristian Tuţă, unul dintre inițiatorii legii respective, în timpul dezbaterilor.

 

sursa foto: Shutterstock/Nedelcu Paul Petru

Articole similare

Klaus Iohannis: Din 8 martie se ridică starea de alertă

Președintele a anunțat că din 8 martie, nu va mai fi prelungită starea de alertă în România, în cond...

Klaus Iohannis: Rusia este agresorul, nu victima. România nu va fi atrasă în conflictul militar din ...

Discursul președintelui Klaus Iohannis, după ședința CSAT, convocată ca urmare a invaziei armatei ru...

Adolescentul Klaus Iohannis, subiectul no.1 de meme

De 1 iunie, Klaus Iohannis a devenit subiectul preferat pentru meme. Șeful statului a postat onli...