Confidenţialitate

O nouă exoplanetă a fost descoperită! Oamenii ar putea trăi acolo

CoolNews, NEWS
share

O misiune a NASA a descoperit o nouă exoplanetă de dimensiunile Pământului care ar putea să susțină viața. Planeta, denumită TOI 700 e, orbitează o stea de dimensiuni mici, aflată la 100 de ani lumină depărtare de sistemul nostru solar, scrie CNN.

Planeta pare să fie telurică și să aibă dimensiuni similare cu Pământul – cam 95% din dimensiunea planetei noastre. Corpul ceresc este a patra planetă detectată care orbitează o stea mică și rece – TOI 700. Toate aceste exoplanete au fost descoperite de NASA cu ajutorul misiunii TESS.

O altă planetă similară, descoperită în 2020 în același sistem, denumită TOI 700 d, este, de asemenea, de dimensiuni similare cu cele ale Pământului. Ambele exoplanete se află în așa-zisa „zonă locuibilă” a stelei lor, la o distanță suficientă să asigure existența apei lichide pe suprafață. Potențialul pentru existența apei în formă lichidă sugerează că planetele sunt sau au fost în trecut, capabile să susțină viața.

Descoperirea celei de-a patra planete din acest sistem a fost anunțată la a 241-a întâlnirea a Societății Americane Astronomice, în Seattle, marți. O lucrare de cercetare asupra acestei planete a fost acceptată de publicația științifică The Astrophysical Journal Letters.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Un stat american cere consimțământul parental pentru folosirea rețelelor de socializare ...

Statul american Utah a adoptat joi o legislaţie care solicită reţelelor de socializare, precum TikTo...

Raluka și Connect-R ne-au adus „Lasă-mă să te...” LIVE la Virgin Radio Romania Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Un elev român a fost umilit la o școală din Germania. „De ce numele meu? Și de ce țara m...

O familie de români din Germania a dezvăluit umilința prin care a trecut fiul lor în timpul unei lec...