Confidenţialitate

O bandă de români și sârbi a reușit „jaful Secolului” în Barcelona

NEWS
share

Un grup de români şi sârbi, nouă la număr, este responsabil pentru mai multe furturi de bijuterii şi obiecte preţioase în ţări ca Spania şi Franţa. Ultima lovitură importantă a însemnat furtul unui diamant în valoare de 15 milioane de euro, la Barcelona, scrie Adevărul.

Până să fie din prinşi, hoţii au dat o  super-lovitură. Este vorba despre ceea ce presa spaniolă a numit „jaful secolului de la Barcelona” şi a constat în furtul unui diamant cotat la 15 milioane de euro. 

Pe 2 ianuarie 2020, unul dintre membrii bandei s-a dat drept gemolog şi a reuşit să-l convingă pe proprietarul diamantului să-i permită să evalueze piatra preţioasă pentru un presupus cumpărător. Înainte de a deschide cufărul în care se afla diamantul, el a solicitat să-i fie permis să verifice şi sigiliul de securitate.

În acel moment a reuşit să profite de neatenţia proprietarului, a luat diamantul şi a ieşit afară din încăpere cu scuza că trebuie să-l anunţe pe cumpărătorul al cărui reprezentant pretindea că este.

Proprietarul a realizat tardiv că a fost tras pe sfoară de falsul expert, iar asta doar atunci când a realizat că acesta se făcuse nevăzut. Contrariat, a decis să verifice starea diamantului, însă spre surprinderea sa piatra preţioasă dispăruse din cufăr.

Articole similare

Își savurează mâncarea în timpul jafului (VIDEO)

Unele lucruri nu le poți inventa. E ușor de intuit de ce asemenea imagini se viralizează rapid... Ca...

Evenimentul cu 5000 de oameni de la Barcelona indică rezultate îmbucurătoare pentru industria specta...

Cercetătorii consideră concertul-test cu cinci mii de oameni de la Barcelona “un succes”. Spun că nu...

2 români au fost arestați în Franța. Au furat biciclete electrice în valoare de un milion de euro (A...

Cei doi au furat peste o sută de de biciclete electrice din magazine din oraşul Toulouse şi din regi...