O actriță din România a fost selectată pentru distribuția unui musical din Londra. Vezi aici despre cine e vorba

CoolNews, NEWS
share

Actrița Otilia Panainte a fost selectată în distribuția musicalului For Tonight, care va avea premiera pe 5 septembrie la Adelphi Theatre, pe West End, la Londra. Românca va juca alături de Amy Di Bartolomeo (musicalul Six) și Charlie Clapham (serialul Hollyoaks), în regia lui Nick Evans (musicalul Billy Elliot).

Sunt copleșită și onorată de această șansă, pe care o datorez agentului meu, Neil Wilson, directorilor de casting Will Burton și Sarah-Jane Price și autorilor Spencer Williams și Shenelle Salcido. Am primit rolul unei matriarhe rome, o femeie care își învață fiica să asculte muzica pământului și să-și urmeze inima, chiar dacă asta o va scoate din spațiul sigur al șatrei și o va duce între gagii, între străini. Ca actor, ai șansa de a recupera părți din tine cu fiecare rol care ți se oferă, iar eu m-am reconectat cu partea mea telurică și sunt foarte recunoscătoare pentru asta”, spune Otilia Panainte.

Totul a început în vara lui 2022 când Neil, agentul meu, mi-a trimis această invitație la casting, prima dealtfel la care am aplicat de când am început colaborarea pentru proiecte internaționale. Îmi aduc aminte că m-am pus la perete, am dat drumul la ring light și la cameră, am cântat Șaraiman gândindu-mă la cum ar fi fost sa fiu fiica Romicăi Puceanu și am povestit câte ceva despre mine. Am rămas perplexă când am aflat că am luat castingul. Am ajuns la Londra în vara anului trecut, când s-a ridicat întregul spectacol, de 2 ore și 30 min (text, muzică și coregrafie), în doar două săptămâni. Totul s-a întâmplat cu viteza luminii și nu ar fi fost posibil fără încrederea orbească pe care ne-am acordat-o unii celorlalți. Anul acesta avem 6 zile la dispoziție să facem ca acest spectacol să se întâmple pe West End. Sentimentul de urgență și responsabilitate este copleșitor, dar șansa de a-l împărtăși cu oameni ultra profesioniști care  sunt acolo pentru tine, pe o muzică absolut fascinantă și copleșitoare, face să merite fiecare secundă”, povestește actrița.

For Tonight este un muzical nou, original, inspirat de jurnalul celui de-al treilea străbunic al scriitorului Spencer Williams. Povestea începe în 1832, într-un orășel din nordul Țării Galilor unde călătorește o familie de romi, găsindu-și adăpost la ferma familiei Parry. Curând după sosirea lor, soții Parry mor din cauza unei boli necunoscute iar călătorii romi sunt nevoiți să se ascundă după ce au fost acuzați că a adus „murdărie și moarte” în Trelawnyd. Povestea îi urmărește pe frații Parry (Tomos, Hadyn și Nettie) după moartea părinților lor și prezintă iubirea dintre Hadyn și Mirela, fiica familiei rome Deram. În esență, For Tonight explorează puterea și a sensului ideii de acasă, dând voce unor culturi nemaiauzite în teatrul muzical: galeză și romă.

Otilia Panainte este actriță de teatru muzical, TV și film, colaboratoare a Operei Comice pentru Copii din București. Anterior a fost distribuită în musicalurile The Drowsy Chaperone (Beijing), Sunetul Muzicii (Opera Comică), Casting pe Broadway (Teatrul În Culise), Heidi (Opera Comică), Erus și Valea Recunoștinței (Opera Comică). A avut apariții episodice în serialul Las Fierbinți (PRO TV). A jucat în scurtmetrajul Interfon 15, selectat în Festivalul Internațional de Film de la Cannes în 2022 și face parte din distribuția celui mai recent film al lui Cristi Puiu, MMXX, care va avea premiera în luna septembrie la Festivalul de Film de la San Sebastian. Otilia este reprezentată la nivel internațional de Newlands Global Talent.

Articole similare

Andra Tradițional 2 SOLD OUT la Londra, pe OVO ARENA Wembley. Cine sunt românii din spatele evenimen...

Evenimentul din 17.03.2024 a fost istoric și a adunat peste 12.500 de participanți din Anglia, Itali...

Capul lui C-3PO din „Războiul Stelelor” și alte 1800 de obiecte de recuzită din diverse filme, puse ...

Capul robotului C-3PO din seria filmelor „Star Wars”, biciul lui Indiana Jones, mănușa lui Freddy Kr...

Piesa de teatru Stranger Things: The First Shadow - când va avea premiera

Hawkins ajunge pe scenă. O piesă de teatru Stranger Things intitulată Stranger Things: The First Sha...