Nu a trecut moțiunea de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu

NEWS
share

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu a fost respinsă prin vot, de Parlament, marți seara. În favoarea moțiunii depuse de PSD au votat 201 parlamentari. Ca să treacă ar fi fost nevoie de 234 de voturi.

Cum a fost de așteptat, în Parlament a fost circ. Senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Şoşoacă a venit marţi, în plenul reunit al Parlamentului, cu un sac negru de plastic pe care l-a pus în faţa premierului Florin Cîţu.

„În sacul acesta ei au aruncat în apă, se pare …aşa arată un sac în care morţii din spitale aşa-zis de COVID au fost aruncaţi goi, după care trântiţi în nişte coşciuge şi îngropaţi în gropi săpate, fără să existe preoţi, fără să existe colivă”, a susţinut Şoşoacă, la Palatul Parlamentului.

După sceneta din Parlament, Diana Iovanovici-Şoşoacă a părăsit sala și a fost întrebată de jurnaliști pe ce și-a bazat discursul legat de sacii prezentați în fața colegilor. De unde ar trebui să ştiţi voi, pentru că sunteţi presa aservită acestei puteri, şpăguită cu 180 de milioane de lei. Ruşine presei”, a fost răspunsul dat de Diana Șoșoacă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că actualul guvern a alocat sume record pentru investiţii, la nivelul ultimilor zece ani, şi că această sumă ar fi cu 3,9 miliarde de lei mai mare decât în 2020 şi cu 7,3 miliarde de lei mai mare decât în 2019.

În schimb, deputatul PSD Sorin Grindeanu a afirmat că românii au ajuns într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza unui guvern care nu trage pentru România, ci pentru propriile buzunare de partid.

Domnule Cîţu, mai aveţi tupeul să staţi cocoţat acolo şi să le spuneţi românilor cât de bine o duc? Cât de bine le este copiilor fără alocaţii mărite, cât de bine o duc pensionarii fără majorarea pensiilor? Să le spuneţi milioanelor de români plătiţi cu salariul minim cât de bine trăiesc cu doi lei în plus pe zi. (…) Domnule Cîţu, aroganţa nu vă ajută la nimic, dimpotrivă, uitaţi-vă în istoria colegilor al cărui preşedinte vreţi să fiţi, toată gaşca de pedelişti care sunt în spatele dumneavoastră au plesnit de aroganţă şi au pierdut. Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor. Ajung atâtea generaţii de sacrificiu. Nu mai creaţi altele”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, în plenul reunit al Parlamentului.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu” a fost prezentată în plenul reunit săptămâna trecută.

”Efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creşterea preţurilor la alimente de bază, medicamente şi utilităţi este de peste 10%, în timp ce salariile şi pensiile au îngheţat. Aceasta înseamnă minus 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariaţi şi pensionari! Mai mult, BNR anunţă o dublare a inflaţiei în 2021.

Este efectul creşterii dramatice a costului vieţii: +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze şi +7,5% la apă. Iar de la 1 iulie vin noi scumpiri! La fel de ‘fantastice’! Şi, de aceea, trebuie să plecaţi! Pentru prima dată după Revoluţie, hoţia a fost oficializată prin lege! Peste toate acestea însă, peste noapte, în bugetul ţării a apărut o Anexă, în care banii publici au fost direcţionaţi exclusiv administraţiilor locale conduse de partidele puterii! Asta v-a fost prioritatea, nu soluţii pentru creşterea încasărilor la buget! Niciun deranj pentru evazionişti şi speculanţi, nicio măsură de reducerea a risipei banului public”, susţineau social-democraţii în moțiunea „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Articole similare

VIDEO Violențe în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie

Deputatul PNL Florin Roman declară că deputatul liberal Dan Vîlceanu l-a agresat marți la ieșirea di...

Volodimir Zelenski va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României, anun...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...