Confidenţialitate

Noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a fost confirmată și în România

NEWS
share

Este știrea momentului: Noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a fost confirmată și în România! Este vorba de cazul unei femei – cu forme ușoare ale bolii.
Noua mutație SARS-COV-2 este mult mai contagioasă, spun experții britanici.

Noua tulpină a fost confirmată la o femeie de 27 de ani din Giurgiu. Tânăra a făcut testul pentru Covid-19 duminică la Institutul Matei Balș din București.

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București spune că starea femeii este una bună. Autoritățile au început o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine a intrat în contact femeia în această perioadă. Experții spun că noua tulpină este mult mai contagioasă.

”Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI Matei Balș se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, transmis autoritățile.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de companiile Pfizer și BioNtech ar putea fi eficient în cazul noilor tulpini ale coronavirusului – una dintre mutații fiind descoperită în Marea Britanie.

Articole similare

Vlad Voiculescu, demis

Vlad Voiculescu nu va mai fi ministrul Sănătății. Cererea de revocare a fost trimisă de premier cătr...

Vrei vacanță în Grecia? De când poți merge și de ce ai nevoie ca să poți intra în țară

Test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Vei avea nevoie de ele, dacă vrei să-ți faci vacanț...

COVID-19: Luăm prea multe antibiotice și cortizon, după ureche. De ce să mergi la medic din timp

Mergi din timp la medic pentru un tratament corect. Este apelul pe care îl fac doctorii, după ce ...