Confidenţialitate

Noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a fost confirmată și în România

NEWS
share

Este știrea momentului: Noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a fost confirmată și în România! Este vorba de cazul unei femei – cu forme ușoare ale bolii.
Noua mutație SARS-COV-2 este mult mai contagioasă, spun experții britanici.

Noua tulpină a fost confirmată la o femeie de 27 de ani din Giurgiu. Tânăra a făcut testul pentru Covid-19 duminică la Institutul Matei Balș din București.

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București spune că starea femeii este una bună. Autoritățile au început o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine a intrat în contact femeia în această perioadă. Experții spun că noua tulpină este mult mai contagioasă.

”Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI Matei Balș se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, transmis autoritățile.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de companiile Pfizer și BioNtech ar putea fi eficient în cazul noilor tulpini ale coronavirusului – una dintre mutații fiind descoperită în Marea Britanie.

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...