Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

NEWS
share

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundare în cazul a patru vaccinuri antiCovid.

Sunt vizate în principal inflamaţiile cardiace dar există și avertismente în cazul celor care suferă de anumite afecțiuni. Miocarditele şi pericarditele vor trebui trecute ca posibile noi efecte secundare în cazul vaccinurilor ARNmesager de la Pfizer şi Moderna.

EMA recomandă persoanelor care au un istoric medical de sindrom de scurgere capilară să evite vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson.

În ceea ce priveşte vaccinul produs de AstraZeneca, EMA recomandă adăugarea unui avertisment cu privire la riscul producerii sindromului Guillain-Barré, o tulburare inflamatorie a nervilor periferici, caracterizată printr-o instalare rapidă a slăbiciunii și adesea a paraliziei la nivelul picioarelor, brațelor, mușchilor respiratori și feței.

Ce este Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) autorizează și monitorizează medicamentele comercializate în UE. O companie care dorește să introducă pe piață un medicament trebuie să solicite autorizația Comisiei Europene o singură dată. Autorizația îi va permite apoi să comercializeze medicamentul respectiv peste tot în UE și SEE.

Comitetele științifice oferă recomandări independente cu privire la medicamentele pentru uz uman și veterinar, plecând de la o evaluare științifică a datelor. Agenția publică informații despre medicamente și utilizările autorizate ale acestora.

Articole similare

MTV Music Awards, anulat în contextul războiului dintre Israel și Hamas. „Nu este un moment bun pent...

MTV Music Awards a fost anulat în contextul războiului din Orientul Mijlociu. Evenimentul era progra...

OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

OMS nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă...

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...