Confidenţialitate

Noi măsuri de relaxare, din 1 iunie

NEWS
share

Noi măsuri de relaxare intră în vigoare din 1 iunie, după cum au fost decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate în urmă cu puțin timp de către Guvern. Persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască în spațiile închise – la birouri, de exemplu, cu condiția ca în încăpere să se afle cel mult 5 persoane.

La evenimente sportive vor fi centre de vaccinare, iar piscinele interioare vor putea funcționa la 70% din capacitate, după cum a anuntat premierul Florin Cîțu.

Nunțile si botezurile se vor putea face cu 50 de persoane în spații închise si 70 de persoane in aer liber. Se redeschid locurile de joacă din interior până la 50% din capacitate, condiția fiind ca părinții să fie vaccinați sau dacă au trecut prin boală.

Din 1 iunie vor fi mai mulți participanți acceptați și la ”activităţile culturale, artistice și de divertisment” desfăşurate în spaţii deschise.

„Astăzi am aprobat (…) măsuri de relaxare în continuare, măsuri care vin în urma rezultatelor bune pe care le avem în lupta cu pandemia. (…) În primul rând, am crescut numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise de la 500 la 1.000. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Am creat cadrul legal pentru desfăşurarea activităţilor cultural-artistice în spaţii deschise cu participarea publicului peste 1.000 de persoane care sunt vaccinate”, a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Articole similare

Guvernul anunță noi relaxari

Guvernul anunță noi relaxari în contextul epidemiei de coronavirus de la noi. De la 1 iulie, se p...

Victor este #copilderadio (VIDEO)

La miezul nopții s-a oprit votul, iar pe 1 iunie, dimineața, Bogdan și Ionuț ți-au spus cine a aduna...

Adolescentul Klaus Iohannis, subiectul no.1 de meme

De 1 iunie, Klaus Iohannis a devenit subiectul preferat pentru meme. Șeful statului a postat onli...