NO FAKE NEWS, SPEAK THE TRUTH. Cu Oana Tache

CoolNews, NEWS
share

Aurora boreală văzută și în România nu are legătură cu activitatea programului de cercetare Haarp, așa cum sugerează unii adepți ai teoriilor conspirației, populare pe rețelele de socializare.

Antena radio foarte puternică din Alaska care trimite unde electromagnetice către partea superioară a atmosferei nu are de-a face cu fenomenul meteo inedit văzut în România zilele trecute, așa cum nici Laura Cosoi nu a apărut alături de Morgan Freeman la Oscar-uri. Era Margot Robbie. Asta apropos de alt fake apărut în online zilele astea.

Revenind la aurora boreală și apariția în România, fizicienii au explicat că fenomenul care oricum se întâmplă o dată la 20 de ani la această intensitate și în alte locuri din lume (nu numai la poli) vine ca urmare a unei erupții solare și a faptului că vântul solar a avut o intensitate neobișnuit de ridicată în această perioadă.

În zonele cu latitudine mai joasă, cum e România, câmpul magnetic este mai puternic spre deosebire de poli. Când particulele care vin încărcate nu pătrund foarte adânc în atmosferă se formează aurorele boreale roșiatice – ca cea pe care am văzut-o și noi în România.

Articole similare

Oana Tache, speaker la Innovative Media Seminar la Bruxelles, în Parlamentul European

Cu un background solid în media şi o carieră începută la vârsta de 5 ani, Oana Tache a reuşit să fac...

Roberta Metsola revine în România. Oana Tache va modera evenimentul dedicat tinerilor

În pregătirea alegerilor europene din 6 - 9 iunie 2024, Președinta Roberta Metsola vizitează toate s...

Oana Tache, de la Virgin Radio România, la catedra SNSPA

Din acest semestru, urmând trend-urile internaționale care aduc din ce în ce mai mulți experți, pers...