Advertisement
Advertisement

NO FAKE NEWS! Speak the truth! Cu Oana Tache | Legea deepfake din România ar trebui să fie votată până la finalul acestui an

CoolNews, NEWS, Tech
share

România se confruntă cu un val de înregistrări falsificate menite să inducă oamenii în eroare. Autoritățile atenționează că unele pot fi și periculoase.   

Klaus Iohannis cântând la acordeon muzică populară în formație cu Dragnea și Ciolacu, Volodimir Zelenski dând din buric, Putin făcând coregrafie pe piese orientale, Smiley cântând pe piese care nu sunt ale lui…Toate sunt de găsit pe net iar numărul videoclipurilor false publicate pe rețelele de socializare a crescut alarmant în ultimul timp.

Tocmai de aceea parlamentarii dezbat un proiect de lege care ar trebui să controleze fenomenul dezinformării în România.  Propunerea a trecut deja de Senat, cu o serie de modificări. Sunt prevăzute inclusiv sancțiuni cuprinse între 10.000 și 200.000 de lei, chiar și pentru cei care distribuie aceste filmări false. Proiectul este acum în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional, iar legea ar putea fi adoptată în scurt timp.

Articole similare

Oana Tache, speaker la Innovative Media Seminar la Bruxelles, în Parlamentul European

Cu un background solid în media şi o carieră începută la vârsta de 5 ani, Oana Tache a reuşit să fac...

Billie Eilish, Nicki Minaj, Taylor Swift și mulți alți artiști cer să fie protejați de abuzurile cre...

Peste 200 de muzicieni de renume au semnat o scrisoare deschisă solicitând protecție împotriva utili...

Roberta Metsola revine în România. Oana Tache va modera evenimentul dedicat tinerilor

În pregătirea alegerilor europene din 6 - 9 iunie 2024, Președinta Roberta Metsola vizitează toate s...