New Shepard pornește în spațiu (VIDEO LIVE)

CoolNews, Tech
share

La această oră se pregătește lansarea rachetei care va duce New Shepard în spațiu, peste linia Karman. Transmisiunea video live a evenimentului a început la ora 14:30, ora României.

New Shepard înseamnă un ansamblu format dintr-o rachetă propulsoare și o capsulă în care se vor afla Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, fratele său, Mark Bezos, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani şi Oliver Daemen, primul turist spațial plătitor și în același timp cel mai tânăr călător în spațiu din istorie.

Altitudinea la care va ajunge capsula New Shepard este de 105 kilometri, trecând astfel peste Linia Kármán, aflată la 100 kilometri. Există o dezbatere în curs cu privire la locul în care începe de fapt spaţiul. O delimitare comună este Linia Kármán, o graniţă imaginară situată la 62 de mile sau 100 km deasupra nivelului mării.

Capsula va reveni pe Pământ cu ajutorul unei paraşute. Va fi primul zbor zpaţial cu echipaj civil, într-o capsulă care va fi controlată de la sol.

Virgin Galactic a atins altitudinea de 86 de kilometri.

După Virgin Galactic și Blue Origin, în septembrie va avea loc ”misiunea” Space X, pentru un zbor orbital de câteva zile la bordul Crew Dragon.

Articole similare

Primul zbor New Shepard, un succes (VIDEO)

Jeff Bezos, fratele său, Mark, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, dar și Oliver Daemen, în vârstă ...

Cine este Mary Wallace "Wally" Funk, cea mai vârstnică ”turistă” în spațiu

Astăzi are loc zborul New Shepard, care va marca trimiterea în ”spațiu” a celui mai vârstnic pasager...

New Shepard: Ultimele pregătiri pentru primul zbor spaţial cu echipaj civil, care nu va fi pilotat

New Shepard, nava construită de compania Blue Origin, va proni azi în spațiu, de la ora 14.30, ora R...