Confidenţialitate

Netflix te invită să călătorești în Africa, Asia și America de Sud cu ajutorul unor noi producții – VIDEO

CoolNews, Filme
share

Deocamdată nu știm când vor fi din nou posibile vacanțele în destinații exotice pe alte continente, însă ne putem imagina experiența cu ajutorul producțiilor realizate acolo. Poveștile bune pot veni de oriunde și pot fi iubite în toate colțurile lumii, așa că nu trebuie să ne urcăm în avion pentru a ajunge în Asia, America de Sud sau Africa. Uneori este suficient un simplu play.

Iar pentru momentele în care vă doriți să retrăiți rutina unei călătorii, puteți accesa din nou funcța de download a aplicației Netflix, așa cum se întâmpla cu ocazia drumurilor lungi.

În plus, opțiunea Descărcări inteligente (Smart Download) duce experiența mai departe: Atunci când un episod descărcat este terminat, funcția Descărcări inteligente îl șterge și descarcă automat următorul episod al serialului. Dacă nu mai există alte episoade de descărcat, ultimul episod vizionat nu va fi șters.

Unde putem călători alături de NETFLIX:

Africa:

My Octopus Teacher (Africa de Sud)

După ani în care filmase unele dintre cele mai periculoase animale de pe planetă, Craig Foster era epuizat, deprimat și avea probleme în familie. El a decis să facă o pauză în carieră pentru a-și regăsi rădăcinile și lumea subacvatică din pădurea de alge din apropierea coastei din Cape Town, orașul său natal din Africa de Sud. Timp de aproape zece ani, Craig a făcut zilnic scufundări în apa rece ca gheața, fără costum și echipament de scafandru, în unul dintre locurile cu cea mai mare densitate de prădători din lume. Caracatița pe care a întâlnit-o acolo i-a devenit mai întâi subiect de studiu și apoi profesor, arătându-i lucruri pe care niciun un om nu le-a mai văzut vreodată. Filmat pe parcursul a opt ani și rezultat în urma a 3000 de ore de filmare, documentarul Înțelepciunea caracatiței dezvăluie o prietenie unică și o interacțiune specială cu un animal de o inteligență deosebită, toate nemaiîntâlnite până acum.

Òlòtūré (Nigeria)

Filmul african care s-a aflat în topul preferințelor românilor în ultimele zile. În Lagos, o jurnalistă se infiltrează ca prostituată pentru a expune traficul de persoane. Ea descoperă o lume a exploatării femeilor și a violenței fără scrupule.

Blood and Water (Africa de Sud)

Acțiunea serialuluiSângele și apa se petrece în campusul Parkhurst College, o prestigioasă instituție de învățământ pentru elevi de elită, aflați în căutarea perfecțiunii academice. Protagonista este eleva Puleng Khumalo, de 16 ani, care reușește să se transfere la această scoală pentru a investiga un caz de răpire nerezolvat, petrecut în urmă cu 17 ani, victima fiind sora sa mai mare, pe care nu a întâlnit-o niciodată.

Atlantique (Senegal)

Plecați în căutarea unui trai mai bun în străinătate, niște muncitori în construcții care nu fuseseră plătiți dispar într-o noapte în timp ce se află pe mare. Femeile pe care le-au lăsat în urmă în Dakar sunt copleșite de o febră misterioasă. Ada, care are 17 ani, suferă în secret după Souleiman, iubitul ei și unul dintre muncitorii dispăruți, dar fata a fost promisă unui alt bărbat. După ce în noaptea nunții ei izbucnește un incendiu, un tânăr polițist este trimis să investigheze cazul, dar nu știe că muncitorii furioși s-au întors să bântuie sub forma unor spirite posesive. În vreme ce unii dintre ei caută răzbunare pentru munca neplătită, Souleiman s-a întors cu un cu totul alt scop, și anume pentru a fi împreună cu Ada pentru ultima dată.

ASIA

Tigertail (Taiwan)

În acestă dramă intensă, a cărei poveste se întinde pe mai multe generații, Pin-Jui (interpretat de Hong-Chi Lee) este un tânăr muncitor taiwanez într-o fabrică, un spirit liber, dar împovărat de sărăcie. Visând la un viitor mai bun, el ia dificila hotărâre de a-și părăsi țara și pe femeia iubită, în căutarea unei sorți mai bune în America. Dar anii de muncă monotonă și un mariaj aranjat, lipsit de dragoste și înțelegere, l-au transformat pe Pin-Jui, acum îmbătrânit (interpretat de Tzi Ma), într-o umbră a ceea ce a fost cândva. Văzându-se în situația de a nu putea empatiza cu propria fiică Angela (interpretată de Christine Ko) și riscând să-și petreacă anii bătrâneții în singurătate, Pin-Jui decide să reia legăturile cu trecutul pentru a-și clădi în sfârșit viața pe care a visat-o cândva. Acțiunea filmului Tigertail: O poveste de viață se desfășoară de-a lungul mai multor decenii și continente, din anii ’50 în Taiwan până în prezent în New York City.

Kingdom (Coreea de Sud)

Într-un regat doborât de povara corupției și a foametei, se răspândește un zvon misterios despre moartea regelui și o epidemie ciudată care îi face pe cei infectați imuni în fața morții, dar cu un apetit pentru carne de om. Prințul moștenitor, căzut victimă unei conspirații, pornește într-o călătorie pentru a scoate la lumină planul diabolic și a-și salva poporul.

37 seconds (Japonia)

În filmul 37 de secunde, Yuma, o artistă de benzi desenate de 23 de ani, care suferă de paralizie cerebrală și este afectată emoțional de superprotectiva sa mama, parcurge o cale neobișnuită a descoperirii sexualității și a dobândirii independenței, realizând în același timp ce înseamnă dragostea și iertarea.

Regizor și scenarist: HIKARI

Distribuție: Mei Kayama, Misuzu Kanno, Shunsuke Daito, Makiko Watanabe, Yoshihiko Kumashino, Yuka Itaya

Sacred Games (India)

Sezonul 2 din „Jocuri sacre” continuă acțiunea din primul sezon, adresând toate întrebările rămase fără răspuns. Sartaj Singh încearcă în continuare să afle adevărul și să salveze orașul Mumbai de un dezastru total, în timp ce află mai multe despre trecutul dubios al infractorului Ganesh Gaitonde, neștiind că el și Gaitonde au puternice legături nevăzute și, de fapt, același scop. Cine este evazivul Guruji și ce se află în spatele ușilor închise ale ashramului? Care este legătura dintre Gaitonde, Malcolm și Trivedi? Oare Shahid Khan și Batya Abelman sunt prieteni sau dușmani? Ce secrete are KD Yadav și cui i-ar putea fi acestea de ajutor? Cine vrea neapărat să distrugă orașul și de ce? Și, cel mai important, cine este păpușarul din spatele acestor jocuri sacre? Sartaj se află într-o luptă contracronometru, încercând să-și pună viața în ordine la sfârșitul unei căsnicii și descoperind în același timp adevăruri neplăcute despre propriul trecut și despre tatăl lui. Iar acum are la dispoziție mai puțin de 14 zile pentru a afla adevărul și pentru a salva orașul Mumbai.

AMERICA DE SUD

Girls From Ipanema/ Cel mai frumos lucru (Brazilia)

Cel mai frumos lucru, a cărui acțiune se întâmplă la sfârșitul anilor ’50, ne poartă pe urmele Mariei Luiza, o tânără înstărită, născută în orașul São Paulo, care se mută în Rio de Janeiro pentru a deschide un restaurant împreună cu soțul ei. La sosire, însă, descoperă că soțul își luase tălpășița cu toți banii. După ce trece de disperarea inițială, Malu își adună forțele și pornește într-o nouă aventură în orașul care vibrează pe noile ritmuri de bossa-nova. Protagonista va avea alături trei femei incredibile: Lígia, prietena ei din copilărie, înzestrată cu o voce deosebită, Adélia, o funcționară de culoare (născută în Rio de Janeiro), hotărâtă și cu o îndârjire de neclintit și Thereza, o scriitoare modernă și independentă.

Poarta 7 (Argentina) 

Poarta 7 explorează cu îndrăzneală universul scandalos al ultrașilor argentinieni aflați la intersecția dintre fotbal, politică și crimă organizată. Serialul urmărește încercarea unei femei de a-și croi drumul prin această lume dominată de bărbați și de a eradica elementele care țin de infracționalitate dintr-un club de fotbal, povestea unui tânăr care ajunge să facă parte din rândurile ultrașilor din dorința a-și scăpa familia de sărăcie, precum și războiul din interiorul grupului de suporteri din clubul respectiv. Toate acestea în timp ce facțiuni diferite luptă să acapareze sufletul acestora și să pună mâna pe milioanele stoarse din fiecare sursă de venit a clubului.

Articole similare

#GHIOZDANULLUINICULAE: Zeke Finn - Kingdom Demo

Am descoperit piesa asta în showul de pe Netflix al lui Zac Efron numit Down to Earth. În ultimul ep...