Nava Ever Given NU a părăsit Canalul Suez. Proprietarii trebuie să plătească daune de 1 miliard de $

NEWS
share

În timp ce gigantica navă-container Ever Given a fost deblocată și repusă pe cursul normal acum două săptămâni, aceasta n-a reușit să părăsească teritoriul egiptean.

Autoritățile egiptene au spus că nu vor elibera nava masivă până când proprietarii săi nu acceptă să plătească o compensație de până la 1 miliard de dolari, atât cât a costat repunerea în circulație a navei, conform autorităților egiptene.

„Nava va rămâne aici până la finalizarea investigațiilor și până la plata despăgubirilor”, a declarat joi un locotenent general. Acesta a mai adăugat că speră la „Un acord rapid”.

Cifra va acoperi cheltuielile cu echipamentele și mașinile utilizate pentru a curăța calea, deteriorarea canalului în sine prin dragare și va compensa aproximativ 800 de persoane care au lucrat la eliberarea navei de 200.000 de tone.
De asemenea, va rambursa costurile legate de blocarea canalului, care a ajuns să provoace un blocaj de trafic de peste 400 de nave de ambele părți ale canalului.

Potrivit firmei financiare Revenitiv din Londra , statul egiptean a pierdut taxe de tranzit în valoare de 95 milioane dolari din cauza blocajului.

Articole similare

VIDEO: S-a dat startul lecțiilor cu drona

Joi, elevii din clasele înscrise în proiectul „Educație la înălțime” au învățat despre vărsarea Dună...

VIRAL: O șopârlă de 2 metri a ieșit dintr-un canal și a intrat într-un supermarket din Thailanda...

O șopârlă imensă, de doi metri, care arată ca un crocodil, a intrat într-un supermarket din Thailand...

VIRAL: Fake news despre cum o femeie căpitan a blocat Canalul Suez cu Ever Given. ”Am fost șocată”...

Știați că, pe internet, s-a share-uit intens treaba cum că o femeie a blocat Canalul Suez? Da, prima...