Armin van Buuren A State Of Trance
share

Armin van Buuren a debutat în carieră ca muzician profesionist, în ciuda faptului că îşi promisese o carieră în avocatură, în ţara de origine, unde şi-a obţinut diploma în anul 2004.

În 2001, Armin van Buuren și-a început propria emisiune de radio, intitulată A State of Trance, în timpul căreia își făce cunoscute creațiile și aduce cele mai importante trenduri din muzică pe frecvențele unui număr impresionat de posturi de radio din întreaga lume. Din ianuarie 2017, A State Of Trance se aude și la Virgin Radio Romania, sâmbăta de la ora 22:00.

Armin a început să lucreze ca DJ într-un club de noapte, numit Nexus, în paralel, urmând şi studiile la Facultatea de Drept. În această perioadă a reuşit să-şi mute echipamentele de studio din dormitor, într-un studio adevărat.

Primele track-uri produse de Armin van Buuren, au fost “Touch Me” şi “Communication”. Acest moment a fost extrem de important pentru viitorul DJ-ului, care şi-a stabilit un motto personal: “Don’t be a prisoner of your own style.”

În octombrie 2002, Armin van Buuren a fost votat NO 5 DJ în DJ Magazine Top 100. În anii următori a urcat pe locul 3, poziţie pe care şi-a păstrat-o timp de 3 ani la rând. Talentul său de DJ l-a adus pe cea de-a doua poziţie a clasamentului, în anul 2006, imediat după Paul Van Dyk… în 2007 Armin este votat NO 1, de cititorii DJ Mag.

În data de 12 ianuarie 2008, Armin van Buuren a fost recompensat cu “Buma Cultuur Pop Award”, unul dintre cele mai prestigioase premii acordate în Olanda.

Spre deosebire de alți artiști, Armin van Buuren nu încearcă să se potrivească într-o anume cultură sacrificând elementele stilului trance.

Pe data de 18 septembrie 2009, Armin van Buuren s-a căsătorit cu Erika van Thiel, cu care avea o relație de nouă ani. Fiica lor, Fenna, s-a născut în iulie 2011. Armin a anunțat doar cu câteva ore înainte de a urca pe scena festivalului Tomorrowland, în 27 iulie 2013, că soția sa a adus pe lume un fiu, Remy.

În 2011,Armin van Buuren a primit titlul de Ofiter al Ordinului de Orania-Nassau (ordin militar si civil creat în 1982), pentru serviciile sale în domeniul muzicii.