Confidenţialitate

Municipiul Suceava devine primul oraș carantinat din România. 8 comune din zonă vor fi și ele carantinate

NEWS
share

Cu 593 de cazuri în județ Municipiul Suceava devine primul oraș din România care va fi carantinat. Împreună cu acesta, 8 comune din jur vor fi și ele carantinate.

Evoluția cazurilor din Suceava și densitatea îmbolnăvirilor ne-a făcut să emitem Ordonanța Militară Numărul 6 privind instituirea măsurii de carantină asupra municipiului Suceava și asupra zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

În zona carantinată, este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: Transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar desfășoară activități de ordine publică, militare, medicale.

Se instiutie pe perioada stării de urgenţă o zonă de protecţie. În zona de protecţie este interzisă circulaţia între localităţi a persoanelor ce aparţin altor categorii profesionale.

Aplicarea măsurilor de verificare şi control se realizează de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale.Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar cu avioane care asigură servicii medicale de urgenţă şi de aprovizionare. ”, a declarat ministrul Vela.

 

Articole similare

Coronavirus în România: 1.679 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi alte 1.679 infecții cu coronavirus (dintr-un total de...

Record de cazuri noi în ultimele 24 de ore, de la începutul pandemiei de coronavirus în România

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.713 cazuri noi de infecții. Ultimul record neg...

Coronavirus în România: 692 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni alte 692 infecții cu coronavirus (dintr-un total de ...