Confidenţialitate

Municipiul Suceava devine primul oraș carantinat din România. 8 comune din zonă vor fi și ele carantinate

NEWS
share

Cu 593 de cazuri în județ Municipiul Suceava devine primul oraș din România care va fi carantinat. Împreună cu acesta, 8 comune din jur vor fi și ele carantinate.

Evoluția cazurilor din Suceava și densitatea îmbolnăvirilor ne-a făcut să emitem Ordonanța Militară Numărul 6 privind instituirea măsurii de carantină asupra municipiului Suceava și asupra zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

În zona carantinată, este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: Transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar desfășoară activități de ordine publică, militare, medicale.

Advertisement

Se instiutie pe perioada stării de urgenţă o zonă de protecţie. În zona de protecţie este interzisă circulaţia între localităţi a persoanelor ce aparţin altor categorii profesionale.

Aplicarea măsurilor de verificare şi control se realizează de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale.Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar cu avioane care asigură servicii medicale de urgenţă şi de aprovizionare. ”, a declarat ministrul Vela.

 

Articole similare

Noi maratoane de imunizare în țară și încă un centru drive-through deschis în Capitală

Un maraton de imunizare începe în dimineața asta, în Suceava. Se desfășoară non-stop în sala de s...

Klaus Iohannis anunță relaxarea măsurilor

E oficial! Weekendul aduce o relaxare a măsurilor din România. Anunțul a fost făcut, joi seara, de p...

Serialul Django se filmează complet în România!

Serialul “Django” se filmează complet în România. Primele cadre pentru una dintre cele mai specta...