!MPRO Fest 2017 – primul și singurul festival național de improvizație

CoolNews
share

Experienţa !MPRO de anul acesta aduce pe scenă 75 de actori, 17 spectacole, 2 sesiuni de IMPRO Talks și 8 ateliere. Toate sunt reunite sub conceptul „Povești cu noi!” și au loc între 7- 11 septembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studio Horia Bernea.

Începând de joi, 7 septembrie, festivalul pregătește câte 3 spectacole pe seară. Și ca în orice poveste, există 3 părți fascinante. Joi, vineri şi luni, primul spectacol al serii face parte din secţiunea Debut – trei trupe proaspăt formate se aventurează pentru prima dată pe scena !MPRO.

Secţiunea Principală prezintă şapte spectacole cu poveşti captivante – în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman.

Iar secţiunea Internaţională cuprinde trei spectacole în limba engleză, jucate de improvizatori de top la nivel mondial. The Maydays din Marea Britanie aduc un show plin de poveşti de dragoste, Dave Morris şi Missie Peters din Canada vor improviza cu atmosferă de poezie, iar în ultima seară a Festivalului îi veţi putea vedea pe toţi patru împreună, într-un show surpriză.

O premieră a ediției de anul acesta este secțiunea Open Stage – sâmbătă şi duminică de la ora 18.00. Oricine poate improviza cu succes. Trebuie doar să încerce. Un moderator experimentat va coordona echipe formate ad-hoc, din improvizatori, cursanți în improvizație şi oricine altcineva dorește să îşi testeze imaginaţia şi spiritul de echipă.

Festivalul continuă și anul acesta inițiativa cu intrare liberă – !MPRO TALKS – o sesiune interactivă de discuții despre cum aplică oamenii din industrii creative improvizația în scris și în carieră, în general. Au acceptat provocarea scriitoarea Simona Popescu, autoarea romanului „Exuvii”, și un invitat special din partea Graffiti PR, afiliat exclusiv Ketchum în România și locul trei în topul de performanță al agențiilor din industrie, după cifra de afaceri.

Iar ca în fiecare an, !MPRO deschide atelierele de improvizație pentru începători, intermediari și avansați, susținute de şapte dintre cei mai talentaţi, profesionişti şi generoşi oameni din peisajul teatrului de improvizaţie din lume: Missie Peters şi Dave Morris din Victoria, Canada, Heather Urquhart şi Jules Munns din Londra, Marea Britanie, şi Pavel Bârsan, Mădălin Mandin, Mihaela Sîrbu şi Bogdan Untilă din Bucureşti, România.

Primul și singurul festival național de improvizație – !MPRO – propune pentru a cincea ediție povești care se simt, se văd, se ascultă, se intuiesc odată cu actorii, miros a proaspăt și se construiesc cu bun gust. Ești cu noi?

Povești cu noi găsești și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/improfest.ro/

Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar și abonamente pentru întreg festivalul pot fi achiziționate online: http://improfest.ro/program/

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului cultural „Bucureşti-Oraş participativ”.

 

Articole similare

Cum să te pregătești pentru un festival: Ghidul complet

Participarea la un festival este o experiență captivantă, plină de muzică, distracție și socializare...

Mihail va cânta la Glastonbury, unul dintre cele mai mari festivaluri din întreaga lume

Mihail, artistul cunoscut pentru hituri precum „Mă ucidea ea”, „Who You Are” sau „Dorul mă ia”, a fo...

Cum să te bucuri la maxim de un concert: Sfaturi pentru o experiență de neuitat

Participarea la un concert este o experiență unică, plină de energie și emoție. Pentru a te bucura l...