Confidenţialitate

Motivul pentru care nu ajungi ușor șef

CoolNews, Energia aia bună
share

Shurubel, matinalul Virgin Radio Romania, a aflat în sfârșit de ce nu a ajuns niciodată pe o poziție de conducere.

Cercetătorii de la Școala de Management a Universității din Londra și cei de la Universitatea din Maryland, SUA, au anunțat că bărbații frumoși sunt considerați o amenințare de către șefii lor și, prin urmare, nu prea se întâmplă să primească poziții la fel de puternice.

Cercetătorii au descoperit că atunci când bărbații angajau alți bărbați, se ghidau după capacitatea de atracție a candidaților și după tipul de loc de muncă.

Femeile atractive în schimb nu s-au confruntat cu aceeași problemă, pentru că în cazul lor, specialiștii spun că a fi frumoasă nu este asociată cu competența în rândul stereotipurilor feminine.

„Managerii sunt afectați de stereotipuri și iau decizii de angajare pentru a-și servi propriile interese, astfel încât organizațiile să nu poată obține cei mai competenți candidați”, spune profesorul Sun Young Lee, cercetător principal la Universitatea din Maryland.

Tot el precizează că ar fi foarte bine ca managerii să conștientizeze faptul că atunci când iau decizii de angajare ei sunt afectați stereotipuri și de potențialele relații de lucru.

Conștientizarea acestor probleme ar putea ajuta organizațiile să își îmbunătățească procesele de selecție.

„Nu te teme dacă ești prea drăguț și nu te angajează nimeni. Încearcă videochat și o să-ți cumperi o mașina nouă în doar 6 luni”, vine recomandarea matinalului Shurubel.