Confidenţialitate

Motivul pentru care fetele acceptă un date chiar dacă nu le place tipul

Bogdan, Shurubel & Ionuț, CoolNews
share

Știi momentul ăla în care ai pus ochii pe un restaurant în care ți-ar plăcea super mult să mănânci, dar parcă nu te încadrezi în buget?

Tot ce ai de făcut este să găsești un tip cu care să ieși la un date fix acolo, chiar dacă el nu-ți place prea tare. O cercetare publicată în revista Society for Personality and Social Psychology spune că o treime din femeile heterosexuale s-au dus la o întâlnire cu un bărbat de care nu erau interesate, doar pentru o masă gratuită.

S-au făcut două studii. La primul au participat 820 de femei, iar la cel de al doilea aproape 330.

23% dintre femeile din primul eșantion au zis că ar ieși cu un tip numai ca să mănânce gratuit, în timp ce dintre femeile din cel de al doilea eșantion 33% au avut aceeași opțiune.

Cercetătorii Brian Collisson, Jennifer Howell și Trista Harig au mai observat că femeile care ar accepta un date doar pentru consumația plătită de el sunt mai tentate spre o latură întunecată a personalității. Ele ar accepta întâlniri de o noapte, ar fi capabile să simuleze un orgasm și ar trimite poze sexuale chiar dacă nu le-a cerut nimeni.

Și cum chiriile sunt tot mai mari, iar lista de restaurante mișto este în continuă creștere, multe fete recunosc că apelează la tertipul ăsta ca să aibă parte de o masă pe care altfel nu și-o permit.

Una dintre participantele la studiu a povestit chiar că la una dintre întâlniri a servit fructe de mare pe care, dacă ar fi trebuit să le plătească, nu și-ar fi mai permis altceva de mâncare timp de câteva săptămâni bune.

Articole similare

Pandemia a schimbat modul în care oamenii își dau întâlniri pe Tinder

Pandemia de nou coronavirus a avut un efect „dramatic” asupra modului în care oamenii folosesc aplic...

Bilanțul coronavirus în România: 9.710 infectați și 2.406 persoane declarate vindecate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că numărul cazurilor de infecție cu nou coronav...

Cadouri speciale de 8 martie, pentru femeile importante din viața ta (P)

De 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, românii le pot face femeilor speciale din viața lor o sur...