Confidenţialitate

Motivul pentru care femeile înșală mai mult decât bărbații

CoolNews, Energia aia bună
share

Esther Perel, o cercetătoare din domeniul psihanalizei, a ajuns la concluzia că din 1990, până azi, procentul femeilor căsătorite care își înșală soții a crescut, în timp ce procentul în rândul bărbaților a rămas aceeași.

Ar fi cu 40% mai multe femei infidele, spune ultima cercetare prezentată în cartea ”State of Affairs: Rethinking Infidelity”.

Perel susține că în ultimii 27 de ani tot mai multe femei au început să se simtă îndreptățite să aibă un comportament care înainte era acceptat doar în cazul celor de sex masculin.

Cercetătoarea a pornit studiul după ce una dintre prietenele ei căsătorite i-a mărturisit că a avut două aventuri în decursul a cinci ani.

Apoi, o altă prietenă măritată i-a povestit că „este 100% fidelă soțului său, mai puțin o dată pe lună, când iese în oraș cu colegii de muncă”.

Esther Perel spune că vestea a șocat-o mai puțin decât motivul infidelității: „aproape toate descriau într-un mod nonșalant aventurile extramaritale. Era decepție, dar nu prea erau urme de rușine. Deseori, femeile își iubeau soții dar simțeau că nevoile lor fundamentale (sexuale, emoționale, psihologice) nu erau satisfăcute în mariaj.Unele chiar se întrebau dacă soții lor știu de infidelități și aleg să le ignore”.

Cercetătoarea povestește în cartea ei că divorțul nu mai este o opțiune în cazul unei decepții în căsnicie, pentru că tot mai multe femeie nu mai sunt dispuse să abandoneze mariajul și familiile pe care le-au construit în ani de zile.

Aceste femei apelau la infidelitate nu ca la o modalitate de strica o căsnicie, ci ca o modalitate de a rămâne în ea.

Într-o altă carte despre infidelitate, sociologul Alicia Walker prezintă teoria conform căreia infidelitatea în rândul femeilor vine ca schimbare a rolurilor tradiționale ocupate în cadrul familiei.

Alicia Walker a făcut un studiu pe 40 de femei căsătorite care au avut relații extraconjugale cu ajutorul unei aplicații de dating.

Deși pare că o femeie face astfel de gesturi din dorința de a scăpa de o căsnicie nefericită, cercetarea scoate la iveală că nu acesta e motivul.

Multe dintre femeile intervievate simțeau viața de soție, ca fiind una plictisitoare, cu multe constrângeri și erau deranjate de volumul de muncă mare care era depus în menținerea stilului de viață a întregii familii.

Una dintre femei a spus că în timp ce soțul ei este un adult competent în lume, acasă este „un alt copil” după care trebuie să strângă.

Articole similare

Scrie istorie în SUA: O româncă, starul în devenire al baschetului feminin

Sabrina Ionescu e la origini româncă, dar s-a născut în California. Tatăl ei a plecat în timpul r...

Trend lansat de Will Smith: Bărbați care se dezbracă pe net și își acceptă corpul

Will Smith se dezbracă de inhibiții și de.. haine și reușește să convingă bărbați din lumea întreagă...

UK: Numărul femeilor însărcinate este cel mai mare din ultimii cinci ani

În Marea Britanie va fi anul ăsta un „baby boom”. Numărul femeilor însărcinate este cel mai mare ...