Motivul pentru care copiii ar trebui să primească de la Moș Crăciun cutii goale în loc de gadgeturi

CoolNews, VirginTonic
share

Pediatrii americani le sfătuiesc pe ajutoarele Moșului ca în loc de jucării să le lase copiilor cutii goale sub brad. Un astfel de cadou va stimula imaginația copiilor care vor putea să-și creeze astfel propriile jucării.

În cazul în care un astfel de dar ți se pare prea puțin, medicii vin cu recomandarea ca măcar să înlocuiești gadgeturile cu jucării „de modă veche”, precum cuburile de construit sau puzzle-urile.

După un studiu amplu, Academia Pediatrilor Americani a ajuns la concluzia că jucăriile simple le fac mai mult bine copiilor cu vârste până în 5 ani. Specialiștii spun că imaginația și creativitatea copiilor trebuie încurajată prin interacțiune și jucării cât mai simple.

Publicitatea le transmite părinților că trebuie să cumpere o anumită jucărie pentru copiii lor și că cele mai bune jucării sunt cele electronice, care scot tot soiul de sunete și au cipuri. Dar asta nu e adevărat. Noi credem că cele mai bune jucării sunt adesea cele mai simple”, spune pediatrul Alan Mendelsohn.

Reprezentanții magazinelor de jucării mărturisesc că cele mai bune vânzări le fac la jucăriile electronice.

„Vindem jucării de 26 de ani și, încă de la început, am observat apetitul pentru jocuri video și jucării electronice, care au tot câștigat în popularitate. Am încercat să oferim însă și o alternativă, dar nu a funcționat”, susține Erika Evers, managerul unui magazin de jucării.

Pediatrii americani au studiat comportamentul copiilor și interacțiunea lor cu jucăriile epocii moderne și au observat că folosirea intensă a gadgeturilor poate afecta dezvoltarea vorbirii și poate duce la obezitate.

Articole similare

Ce cadou amuzant le-au făcut Mila Kunis și Ashton Kutcher unor prieteni de Crăciun

Mila Kunis și Ashton Kutcher au intrat deja în spiritul sărbătorilor și au făcut și primul cadou. Cu...

Acesta este noul trend în materie de sprâncene - VIDEO

Expresia „arăți ca un brad de Crăciun” începe să prindă tot mai mult viață când vine vorba de sprânc...

Klyde lansează ”Din Ajun până-n Crăciun”, primul single de pe albumul său de Crăciun - VIDEO...

”Piesa a luat naștere în momentul în care am descoperit colaborarea lui Ioan Bocșa cu Ansamblul Icoa...
X