Confidenţialitate

Motivul pentru care copiii ar trebui să primească de la Moș Crăciun cutii goale în loc de gadgeturi

CoolNews, Energia aia bună
share

Pediatrii americani le sfătuiesc pe ajutoarele Moșului ca în loc de jucării să le lase copiilor cutii goale sub brad. Un astfel de cadou va stimula imaginația copiilor care vor putea să-și creeze astfel propriile jucării.

În cazul în care un astfel de dar ți se pare prea puțin, medicii vin cu recomandarea ca măcar să înlocuiești gadgeturile cu jucării „de modă veche”, precum cuburile de construit sau puzzle-urile.

După un studiu amplu, Academia Pediatrilor Americani a ajuns la concluzia că jucăriile simple le fac mai mult bine copiilor cu vârste până în 5 ani. Specialiștii spun că imaginația și creativitatea copiilor trebuie încurajată prin interacțiune și jucării cât mai simple.

Publicitatea le transmite părinților că trebuie să cumpere o anumită jucărie pentru copiii lor și că cele mai bune jucării sunt cele electronice, care scot tot soiul de sunete și au cipuri. Dar asta nu e adevărat. Noi credem că cele mai bune jucării sunt adesea cele mai simple”, spune pediatrul Alan Mendelsohn.

Reprezentanții magazinelor de jucării mărturisesc că cele mai bune vânzări le fac la jucăriile electronice.

„Vindem jucării de 26 de ani și, încă de la început, am observat apetitul pentru jocuri video și jucării electronice, care au tot câștigat în popularitate. Am încercat să oferim însă și o alternativă, dar nu a funcționat”, susține Erika Evers, managerul unui magazin de jucării.

Pediatrii americani au studiat comportamentul copiilor și interacțiunea lor cu jucăriile epocii moderne și au observat că folosirea intensă a gadgeturilor poate afecta dezvoltarea vorbirii și poate duce la obezitate.

Articole similare

Ce au ales să facă românii ieri, de Valentine`s Day

O masă gătită acasă, o plimbare în parc sau un maraton de filme tot acasă. Astea au fost preferin...

Top 10 experiențe romantice planificate pentru Ziua Îndrăgostiților 2021

Dacă ești în căutare de idei pentru Ziua Îndrăgostiților și nu vrei neapărat să revoluționezi lumea ...

Valentine's Day: Care sunt cele mai interesante cadouri pe care le poți face anul acesta

Acest Valentine's Day nu va fi, cu siguranță, la fel ca celelate. Dar nici nu e atââât de diferit în...