Moştenitorii lui Diego Maradona vor să recupereze Balonul de Aur furat de la celebrul fotbalist

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Moştenitorii lui Diego Maradona, fostul mare fotbalist argentinian, își doresc să recupereze Balonul de Aur furat de la tatăl lor, care este programat să fie scos la licitație pe 6 iunie la Paris, conform informațiilor prezentate de L’Equipe. Însă, aceștia au planuri de a acționa în justiție pentru a împiedica vânzarea trofeului și pentru a recupera obiectul.

Cei cinci moștenitori ai lui Maradona, cu sprijinul fiicelor sale, Dalma și Gianinna, au angajat o firmă de avocatură franceză pentru a reprezenta interesele lor în acest caz. Avocații lor intenționează să ceară instanței de judecată din Nanterre să dispună o măsură asigurătorie pentru a retrage trofeul de la vânzare și pentru a bloca procesul de licitație.

Balonul de Aur, acordat pentru performanțele din Cupa Mondială din 1986, a fost furat în 1989 și apoi recuperat în 2016. Cu toate acestea, familia Maradona contestă dreptul de proprietate al celui care dorește să-l vândă, argumentând că trofeul a fost furat în circumstanțe violente și delicate și că ei nu au cunoștință despre persoana care a deținut obiectul.

Potrivit reprezentanților familiei, vor solicita instanței să suspende vânzarea și să sechestreze trofeul până când se clarifică situația cu privire la dreptul de proprietate.

Cel care a achiziționat trofeul în 2016, Abdelhamid B., un fost galerist, susține că a acționat în baza principiului bunei-credințe, deoarece nu știa că trofeul era furat în momentul în care l-a cumpărat. Cu toate acestea, avocații familiei Maradona resping această afirmație și contestă legalitatea achiziției.

În ciuda eforturilor de a rezolva disputa în instanță, vânzarea trofeului este programată să aibă loc pe 6 iunie, iar casa de licitații Aguttes se așteaptă la o licitație care să atingă mai multe milioane de euro. Este o situație fără precedent, deoarece este prima dată când un Balon de Aur este scos la licitație.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Lionel Messi a câștigat „Balonul de Aur” 2023. Este al optulea trofeu pentru argentinian

Lionel Messi este marele câștigător al „Balonului de Aur” 2023. Cea de-a 67-a gală a „Balonului de A...

Karim Benzema, acuzat de ministrul francez de interne de legături cu „Frăția Musulmană”. Fotbalistul...

Ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin, susține că Benzema are legături cu Frăția Musulman...

The Hand of God, un film de neratat în decembrie (TRAILER)

De la scenaristul și regizorul distins cu Oscar, Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza) vine povestea...