Confidenţialitate

Monica Anisie, de la A la Z pe Clubhouse: ,,Referitor la Selly nu cred ca este demn să revin cu explicații, schimbările nu se fac la televizor”

NEWS
share

A avut loc prima discuție cu oficiali pe Clubhouse. Inițiativa semnată de Gabriel Fereșteanu și Sebastian Dobrincu a avut-o ca invitat pe fostul ministru al Educației, Monica Anisie. Senatoarea a explicat, pe larg, problemele educației, cum se va schimba mediul școlar la întoarcerea din pandemie, dar și două dintre cele mai discutate episoade din timpul mandatului său de ministru, inspecția neașteptată într-o clasă în care o profesoară ridica tonul la elevi și întâlnirea ratată cu Selly. Nu a evitat să răspundă nici despre greșelile făcute ca ministru și nici despre noua persoană din vârful educației.

Clubhouse este aplicația momentului, un spațiu inovativ în care chiar și Elon Musk l-a invitat pe Vladimir Putin la o dezbatere. Se diferențiază de celalte medii sociale prin profilul utilizatorului, peste 90% dintre aceștia cu studii superioare și venituri medii și peste medii.

 

Nu suportă să ridice tonul la elevi din cauza unei intâmplări din viața de profesor. Elevii se vor întoarce într-o școală nouă, după pandemie

Puțini sunt cei care știu că fostul ministru al Educației a intrat la ore peste profesoara care ridica tonul la elevi din cauza unei sensibilități pe care a dobândit-o în urma unei experiențe avute la începutul carierei dicactice: ,,A fost un episod pe larg dezbătut, adevărul era că nu am fost într-o inspecție neanunțată când am decis să intru la ore să văd ce se intâmplă […] Totul a avut legătură cu o situație de la începutul carierei mele ca profesor. Am ridicat tonul la o elevă care nu și-a făcut tema. Când am întrebat-o de ce este nepregătită mi-a spus că a plâns toată dimineața pentru că i-a murit mama. De atunci sunt foarte sensibilă. Este responsabilitatea noastră, a profesorilor, ca elevii să vină cu plăcere la școală și să le oferim un mediu sigur”, a explicat Anisie. În plus, aceasta a precizat despre cazurile în care profesorii țipă la elevi că sunt acoperite de noua lege împotriva violenței în școli. Legea anti-bullying are și norme metodologice elaborate în mai 2020, ceea ce va produce mari schimbări în școală atunci când elevii se întorc în bănci, după pandemie.

Advertisement

 

Anisie despre Selly : ,,Discursul a degenerate într-o formă care nu aducea niciun plus valoare învățământului. Reformele lui au fost propuse înainte de elevi”

 

Discuția a continuat cu o altă întrebare sensibilă, episodul cu vlogger-ul Selly. Fereșteanu a întrebat-o pe fostul ministru, direct, cum s-a simțiti când a citit burtiere cu citatul vloggerului ,,Nu vă este rușine, doamna Anisie?” :  ,, A fost un moment care cred că nu a făcut cinste domnului Șelaru […]Nu voi comenta faptele lui pentru că nu sunt demne[…] A existat o invitație pentru o dezbatere televizată pe care ulterior am anulat-o căci a intervenit o întâlnire cu reprezentații elevilor. Nu am considerat nici atunci, nici acum că este demn să revin cu explicații. Felul în care a degenerat discursul public ulterior nu aducea niciun plus valoare sistemului de învățământ. […] Schimbările nu se fac la televizor. Ceea ce se poate realiza, se poate realiza într-un cadru instutionalizat. ”

Articole similare

Dezbaterea momentului! Monica Anisie intră pe Clubhouse cu Fereșteanu și Dobrincu să vorbească despr...

Statisticile UNICEF confirmă că aproape jumătate dintre elevii români sunt victime ale bullying-ului...

Câți bani face Selly într-o lună din YouTube - VIDEO

Cătălin Măruță și Selly, cel mai important și urmărit vlogger de pe la noi, au stat "de povești", în...

Ce spune Selly despre alegerea maneliștilor care i-au cântat la petrecere: "Am făcut un sondaj..."...

Probabil că știți deja mega-scandalul în care a fost implicat Selly zilele trecute, din cauza faptul...