Misha Miller și Jean Gavril lansează piesa “Cerul”, o reinterpretare a uneia dintre cele mai iubite melodii românești

CoolNews, Muzică
share

Misha Miller și Jean Gavril, doi dintre cei mai apreciați artiști din România, lansează propria variantă a uneia dintre cele mai iubite piese românești – Cerul, single lansat de trupa Proconsul în anul 2001.

Alegerea piesei nu este întâmplătoare, Cerul este prima piesă lansată în campania aniversară Roton 3.0. Punct de referință în industria muzicală din România, Casa de Discuri Roton împlinește anul acesta 30 de ani de activitate.

Devenit un adevărat evergreen, single-ul trupei Proconsul este câștigător al marelui premiu la Festivalul Cerbul de Aur în 2001 și ocupă în prezent un loc în top 15 cele mai frumoase cântece compuse vreodată în România.

 

Artiștii recunosc că reinterpretarea “Cerul”  a fost o adevărată provocare:

“Am ascultat și cântat piesa de zeci de ori, e superbă, e una din piesele care îți trezește amintiri de la prima notă cântată. Îmi doream de multă vreme să cânt “Cerul”, dar sincer, nu am îndrăznit… este o piesa uriașă, plină de încărcătură emoțională, Cerul nu este doar un evergreen, izvorăște dintr-o emoție pură și este emoție pură.” a spus Misha Miller

Pentru Jean Gavril, “Cerul” este piesa pe care a dorit mereu să o cânte: “Este destul de greu să te atingi de piese sacre cum este “Cerul”, este una dintre cele mai frumoase piese făcute vreodată în România. Eram copil când vedeam la televizor clipul video, eram de fiecare dată fascinat. Recunosc că am fost reticent după ce am primit această invitație, dar echipa Roton m-a convins că împreună cu Misha putem lansa ceva cu adevărat special.”

Deși inedită, colaborarea dintre Misha Miller și Jean Gavril a luat naștere natural și interpretarea fiecăruia dintre ei transmite acea trăire specială pe care o au atunci când ascultă piesa trupei Proconsul:

“Simt că Misha pur și simplu strălucește în această piesă. Ea aduce sensibilitatea, iar contrastul dintre vocile noastre ofera greutate piesei. În varianta originală, Bodo a cântat-o incredibil, foarte puternic. Misha oferă o altă aură piesei. În continuare consider că este greu să te atingi de piese monumentale, dar amândoi am încercat să transmitem forța, emoția, sensibilitatea… emoția pe care o avem atunci când ascultăm Cerul.” spune Jean Gavril

“Jean Gavril este un artist adevărat, care pune suflet în tot ceea ce face, iar interpretarea sa este dincolo de note, Jean nu doar cânta, Jean exprimă trăiri, cu adevărat.. Deși am avut amândoi foarte multe emoții, sper să vă surprindem într-un mod plăcut și să ne ridicăm la așteptările voastre!” a completat Misha Miller.

Articole similare

SICKOTOY x Misha Miller au invadat radioul cu "Rakata"

Pregătește-te să te miști pe ritmurile molipsitoare ale piesei "Rakata", aduse de colaborarea dinami...

Eva Timush și Adi Istrate ne-au cântat live în Breakfast-ul special prezentat de Andrei Niculae și M...

Ingredientul unei dimineți perfecte? Pentru unii, o cana de cafea, un mic dejun copios, buna dispozi...

Iulian Nunucă, câștigătorul Vocea României 2022, a lansat prima melodie din carieră - "Cerul"

Iulian Nunucă, câștigătorul Vocea României 2022, a revenit cu prima melodie oficială, "Cerul", lansa...