MINICLIP, site-ul tuturor jocurilor online din copilărie, a fost oficial închis

CoolNews, NEWS, Tech
share

Oameni buni, asta chiar e o știre greu de scris. Miniclip a fost închis. Site-ul web pe care l-am iubit cu toții ca fiind casa supremă a divertismentului în copilărie și chiar și în adolescență a dispărut în mare parte. Acum este doar o glumă față de ceea ce a fost cândva, deși Miniclip, compania, trăiește mai departe. Site-ul web al jocurilor prin browser va fi amintit ca fiind primul și cel mai mare de acest fel.

Vestea a circulat pe Twitter și noi, ca mulți alții, ne-am grăbit să vedem dacă este adevărat. Din păcate, când accesați Miniclip, de astăzi, pare un site de jocuri de noroc aleatoriu mai mult decât un centru de bucurie și entuziasm. Au mai rămas doar două jocuri: 8 Ball Pool și Agar.io.

Doi factori au condus probabil la acest lucru. Primul este că Adobe Flash s-a închis la sfârșitul anului 2020. Flash Player este ceea ce dădea viață multor jocuri pe vremuri. Unele s-au mutat pe HTML 5, dar majoritatea, ei bine, au murit. Tragic, dar oamenii merg mai departe și uită de micile jocuri de browser, mai ales într-o lume în care consolele și jocurile video au evoluat enorm.

 

sursa foto: Miniclip