Meteo: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

CoolNews, NEWS
share

Prognoza meteorologică pentru perioada 29 aprilie – 27 mai 2024 aduce vești de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în Săptămâna Mare, urmate de o scădere a acestora și o apropiere de normele sezoniere. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis această prognoză, subliniind că în ultimele două săptămâni din luna mai se așteaptă temperaturi medii ușor peste cele normale.

În săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, în special în regiunile nordice ale țării, iar cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul valorilor normale.

Pentru perioada 6 – 13 mai 2024, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, iar regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel normal, posibil ușor excedentar în zonele montane.

Estimările pentru următoarea săptămână din mai, respectiv 13 – 20 mai 2024, indică o temperatură medie a aerului ușor peste normalul acelei perioade, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale în toate regiunile.

În ultima săptămână de prognoză, 20 – 27 mai 2024, temperaturile medii se vor situa ușor peste normele specifice, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acea perioadă, cu mențiunea că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu exactitate.

Aceste estimări meteorologice sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și se bazează pe media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cod roșu de vijelii în toată țara. Zonele cu vreme extremă

Meteorologii au emis, pentru marţi după-amiaza, o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale, grindină ş...

ANM: Cod galben de ploi valabil până mâine în 25 de județe. Temperaturi de vară spre finalul săptămâ...

ANM a emis un nou cod galben de ploi consistente, valabil în 25 de judeţe, dar și o informare de ins...

ANM: Cod galben de ploi în 17 județe. Vreme instabilă în București

Ploile vor cuprinde, treptat, întreaga țară, anunță ANM. Vor fi averse, însoțite de descărcări elect...