Meseria de creator de conținut a fost introdusă în nomenclator. Ce înseamnă asta

CoolNews, NEWS
share

Meseria de creator de conținut a fost introdusă în nomenclator, la sfârșitul anului trecut, însă influencerii nu s-au înghesuit să se înregistreze. Doar 72 de persoane sunt trecute oficial cu această meserie. Mulți creatori de conținut spun că mai degrabă le îngreunează viața și aleg să rămână freelanceri, scrie euronews.ro.

Conform datelor oficiale de la Inspecția Muncii, 72 de angajați sunt înregistrați oficial cu meseria de creator de conținut. Estimările Fiscului arată că în România ar fi aproximativ 130 de influenceri, însă nimeni nu are un număr exact.

Meseria de creator de conținut a fost introdusă oficial anul trecut pe piața muncii, dar cei care se înregistrează sunt obligați să aibă un singur contract de muncă, doar cu un singur brand. Un lucru nerealist, spun influencerii.

Când vine vorba de postările creatorilor de conținut, la nivelul Uniunii Europene există un set de reguli împotriva practicilor comerciale înșelătoare. De exemplu, în unele țări, influencerii sunt obligați să spună dacă videourile pe care le fac sunt sponsorizate. Dar în România, legea este ambiguă și se referă mai degrabă la comercianți, nu la creatori de conținut, motiv pentru care, fiecare face după bunul plac, deși au existat amenzi în acest sens. Experții de branding spun că încrederea este un factor crucial în creșterea urmăritorilor.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Câţi bani câştigă celebrul Lionel Messi din Instagram. Cât cere fotbalistul pentru o singură postare...

Vedeta argentiniană furnizează acum cel mai bine plătit spectacol din fotbalul american, după ce sep...

Salariu de 100 de dolari/oră pentru a sta toată ziua pe TikTok. Cum poți aplica

O agenție de influencer marketing profită de utilizatorii de social media pentru TikTok și oferă o o...

O bloggeriță a ucis o persoană care semăna cu ea pentru a-și înscena propria moarte

O bloggeriță de beauty și fashion din Germania este acuzată că a omorât o persoană care semâna cu ea...