Mai mulți câini au fost vopsiți și prezentați drept urși panda la o grădină zoologică. Ce a urmat

CoolNews, NEWS
share

Acuzațiile recente aduse unei grădini zoologice din China ridică întrebări legate de etica și transparența prezentării animalelor în captivitate. Grădina Zoologică din Taizhou a fost acuzată că a pictat câini chow chow în alb și negru pentru a-i face să semene cu urși panda, oferind vizitatorilor o atracție falsificată în schimbul unei taxe de 20 de yuani.

Chiar dacă grădina zoologică a negat acuzațiile de publicitate falsă, argumentând că nu percepe taxe suplimentare și că descrierea animalelor este corectă, criticile privind practicile sale persistă. Autoritățile locale au recunoscut că vizitatorii se pot simți înșelați și dezamăgiți atunci când descoperă adevărul despre expoziția de panda.

Aceasta nu este prima dată când o grădină zoologică din China este acuzată de falsificarea prezentării animalelor. În trecut, alte grădini zoologice au fost implicate în scandaluri similare, precum acuzații că ar fi prezentat câini vopsiți și tăiați drept alte specii, cum ar fi lupi sau pisici africane.

În ciuda justificărilor furnizate de personalul grădinii zoologice, aceste practici ridică întrebări serioase despre binele și siguranța animalelor, precum și despre încrederea și respectul față de vizitatori. Este esențial ca grădinile zoologice să își respecte misiunea educativă și conservatoare, oferind informații corecte și experiențe autentice privind natura și viața sălbatică.

Astfel de incidente subliniază necesitatea unei supravegheri mai stricte și a reglementărilor mai riguroase în industria zoologică, pentru a asigura bunăstarea și integritatea animalelor captive și pentru a menține încrederea publicului în instituțiile de acest gen.

 

sursa foto: X/ SHANGHAI DAILY

Articole similare

[BREAKFAST] Omul care și-a îndeplinit visul și a devenit câine vrea acum să fie urs panda

Într-o poveste fascinantă și neobișnuită din Japonia, un bărbat pe nume Toco a atras atenția publicu...

Cinci animale pe cale de dispariție: Un semnal de alarmă pentru conservare

Protejarea faunei sălbatice este esențială pentru menținerea biodiversității și echilibrului ecologi...

[BREAKFAST] Femeile preferă animalele. Ce le-a îndemnat să ia această decizie?

De ce preferă femeile să stea mai mult cu animalele de companie decât cu oamenii? Pentru că s-au sat...