Confidenţialitate

Ludovic Orban: Nici vorbă de o nouă etapă de relaxare

NEWS
share

Nici vorbă de o nouă etapă de relaxare – spune premierul Ludovic Orban, îngrijorat de creșterea numărului de infectari cu noul coronavirus. Șeful guvernului a explicat că activitățile rămase cu restricții sunt chiar cele care au pericolul cel mai mare de răspîndire a infecției – după cum arată un clasament al Organizației Mondiale a Sănătății.

Așadar, cei care așteaptă redeschiderea restaurantelor, cinematografelor sau să asiste la competiții sportive ar cam trebui să-și ia gândul.

Premierul are un mesaj și pentru cei care se pregătesc să plece în Grecia, în concediu, și au fost surprinși de anunțul autorităților elene că nu vor fi primiți dacă nu au un test cu rezultat negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte.

Mâine, la videoconferința cu prefecții și ministrul sănătății, Ludovic Orban spune că va cere clinicilor să lucreze testele în intervalul rămas pînă la intrarea în vigoare a acestei reguli, pentru că toți cei cu vacanțe plătite să nu-și întârzie plecarea.

Articole similare

Coronavirus în România: 1378 de noi infecții în ultimele 24 de ore

Alte 1.378 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul aj...

Coronavirus în România: Peste 1300 de noi infecții în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 ore au fost 1.345 de cazuri noi de COVID-19, din 24.147 de teste efectuate. Alte 45 d...

Coronavirus în România: 1232 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și cel mai mare număr de persoane d...

În ultimele 24 de ore au fost 1.232 de cazuri noi de COVID-19, din 20.581 de teste efectuate. Din ca...