Confidenţialitate

La mulți ani, „Zizou”! – VIDEO

share

Fabulosul Zinedine Zidane – „Zizou”, cum obișnuiește să-l alinte presa internațională, face astăzi 45 de ani. El a făcut istorie jucând pentru naționala de fotbal a Franței, pentru Juventus Torino și Real Madrid.

Genialul mijlocaș ofensiv a făcut senzație la fiecare meci prin eleganța driblingului, echilibrul de care dădea dovadă și precizia paselor.

Ca jucător, Zidane a fost și un artist al loviturile libere, intrând în atenția internațională în urma celor două goluri înscrise cu capul în finala Campionatului Mondial de Fotbal 1998 contra Braziliei. Datorită lor Franța a câștigat primul titlu mondial, iar Zidane a primit Balonul de Aur.

Având origini algeriene, Zidane ar fi putut juca pentru naționala Algeriei, însă antrenorul echipei i-a refuzat propunerea, motivând că „nu este suficient de rapid”.

Retragerea din postura de jucător s-a întâmplat în 2006, după care genialitatea lui „Zizou” l-a făcut, primăvara aceasta, primul antrenor care câștigă Champions League 2 ani la rând cu Real Madrid.

Zidane are la fel de mare succes și în plan personal. Căsnicia cu Veronica Fernandez rezistă de 23 de ani, poate și datorită experienței de dansatoare pe care o are soția lui. Au împreună 4 băieți și toți joacă fotbal.

„Zizou” și-a încercat norocul și ca actor. El a fost personaj principal în documentarele „Ochii pe albaştri” şi „Zidane, un portret al secolului 21”. A apărut şi în filmele artistice: „Asterix la Jocurile Olimpice”, „Goal” şi „Goal2”.

Articole similare

La mulți ani, "Zizou"! - VIDEO

Fabulosul Zinedine Zidane - "Zizou", cum obișnuiește să-l alinte presa internațională, face astăzi 4...