La mulți ani, Chris Martin!

Celebrități, CoolNews
share

Christopher Anthony John Martin este născut pe data de 2 martie 1977. El este front-man-ul, pianistul și (ocazional) chitaristul trupei de rock alternativ Coldplay.

Chris Martin s-a născut în Whitestone, Exeter, Devon, Marea Britanie. El a întâlnit-o pe actrița americană Gwyneth Paltrow în anul 2002, în culise, la un concert Coldplay. Ei s-au căsătorit un an mai târziu la data de 5 decembrie 2003. Fiica lor, Apple Blythe Alison Martin, s-a născut la 14 mai 2004 la Londra. Al doilea copil, Moses Bruce Anthony Martin, s-a născut pe 8 aprilie 2006 în New York City.

Martin nu fumează și nu bea băuturi alcoolice, iar PETA l-a declarat cel mai sexy vegetarian din lume în 2005.

Într-un interviu din 2005 pentru revista Rolling Stone, Martin a spus despre opiniile sale religioase: „Eu cu siguranță cred în Dumnezeu. Cum poți să te uiți la ceva și să nu fii copleșit de minunăția ei?”.

Chris Martin a declarat că este un „alltheist”, un cuvânt inventat de el prin care se înțelege că el crede în „totul”. Artistul suferă de insomnie. El a declarat, în interviuri, că ideile pentru piese îi vin noaptea, dar că are și coșmaruri despre show-uri care merg prost.

În timp ce studia la University College din Londra, Martin i-a întâlnit pe Jonny Buckland, Will Champion și Guy Berryman. În ianuarie 1998, au format trupa rock Coldplay.

Articole similare

Coldplay lansează un nou album în octombrie: “Moon Music”

Coldplay anunță lansarea mult așteptată a celui de-al zecelea album, intitulat "Moon Music". Acesta ...

Chris Martin (Coldplay) și Dakota Johnson s-au logodit după șase ani de relație

Chris Martin, solistul trupei Coldplay și actrița de la Hollywood - Dakota Johnson sunt pe cale să s...

[BREAKFAST] Elton John și-a anunțat retragerea, după un concert memorabil. ''Am avut o carieră minun...

Elton John le-a spus fanilor că îi va păstra în ''minte, inimă şi suflet'' cu prilejul ultimului con...