La mulți ani, Chris Martin!

Celebrități, CoolNews
share

Christopher Anthony John Martin este născut pe data de 2 martie 1977. El este front-man-ul, pianistul și (ocazional) chitaristul trupei de rock alternativ Coldplay.

Chris Martin s-a născut în Whitestone, Exeter, Devon, Marea Britanie. El a întâlnit-o pe actrița americană Gwyneth Paltrow în anul 2002, în culise, la un concert Coldplay. Ei s-au căsătorit un an mai târziu la data de 5 decembrie 2003. Fiica lor, Apple Blythe Alison Martin, s-a născut la 14 mai 2004 la Londra. Al doilea copil, Moses Bruce Anthony Martin, s-a născut pe 8 aprilie 2006 în New York City.

Martin nu fumează și nu bea băuturi alcoolice, iar PETA l-a declarat cel mai sexy vegetarian din lume în 2005.

Într-un interviu din 2005 pentru revista Rolling Stone, Martin a spus despre opiniile sale religioase: „Eu cu siguranță cred în Dumnezeu. Cum poți să te uiți la ceva și să nu fii copleșit de minunăția ei?”.

Chris Martin a declarat că este un „alltheist”, un cuvânt inventat de el prin care se înțelege că el crede în „totul”. Artistul suferă de insomnie. El a declarat, în interviuri, că ideile pentru piese îi vin noaptea, dar că are și coșmaruri despre show-uri care merg prost.

În timp ce studia la University College din Londra, Martin i-a întâlnit pe Jonny Buckland, Will Champion și Guy Berryman. În ianuarie 1998, au format trupa rock Coldplay.

Articole similare

[BREAKFAST] Elton John și-a anunțat retragerea, după un concert memorabil. ''Am avut o carieră minun...

Elton John le-a spus fanilor că îi va păstra în ''minte, inimă şi suflet'' cu prilejul ultimului con...

Ed Sheeran invitat surpriză la concertul Coldplay din Londra

Coldplay și Ed Sheeran și-au unit forțele pentru un super concert care a avut loc marți seară în Lon...

Coldplay pregătește un album inspirat din ”Star Wars” (VIDEO)

Coldplay va lansa albumul “Music of the Spheres” pe 15 octombrie, noul material fiind inspirat din s...