Confidenţialitate

”La La Land”, record de nominalizări la Oscar 2017

CoolNews, Filme
share

După anunțarea, marți, a nominalizărilor la Oscar, ”La La Land” pare preferatul din acest an, el adunând cele mai multe nominalizări. Musicalul a primit 14 nominalizări, un număr record în istoria premiilor Oscar.

„La La Land” a obţinut cele mai multe nominalizări și la premiile Globul de Aur, reușind să câștige şapte trofee, practic în toate categoriile în care fusese nominalizat, printre care pentru „cel mai bun film – comedie/ musical” „cel mai bun scenariu”, „cea mai bună regie”, „cel mai bun cântec”, „cea mai bună coloană sonoră.”

Ryan Gosling a obţinut trofeul pentru „cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din „La La Land”.

Actriţa Emma Stone a fost recompensată cu prestigioasa distincţie pentru „cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/musical” pentru interpretarea din lungmetrajul ovaţionat de critici, ce reînvie genul de cinema „musical” consacrat la Hollywood în plină glorie a cinematografiei şi a entertainmentului. Lungmetrajul este un tribut adus epocii de aur a musicalurilor hollywoodiene, deşi povestea din film se petrece în contemporaneitate.

Ryan Gosling
interpretează rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de o actriţă debutantă (Emma Stone). Cei doi întâmpină obstacole pe măsură ce-şi clădesc cariere de succes.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Membrii Academiei Americane de Film, adică peste 6.000 de profesionişti din industria cinematografică, îşi votează preferaţii cu peste două luni înainte, în mod normal fiecare membru votând filmele din categoria sa de specializare.

Procesul este secret, aşa cum sunt şi rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.

Articole similare

Netflix anunță data premierei și primele imagini din filmul The Gray Man

Primiți cu o mică recomandare de film? Hai să vă povestim despre The Gray Man, care poate fi văzut î...

Chris Rock declară că a refuzat să depună plângere la Poliţie după ce Will Smith l-a pălmuit la gala...

Departamentul de Poliţie din Los Angeles a confirmat pentru Variety că actorul Chris Rock „a refuzat...

Vezi aici lista integrală a câștigătorilor Premiilor Oscar 2022 și favoriții Irinei Margareta Nistor...

Deși întreaga gală a fost acaparată de incidentul neplăcut dintre Will Smith și Chris Rock, Premiile...