Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Cer premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului cu BOR

NEWS
share

Șeful statului a susținut o declarație de presă, înaintea ședinței de la Palatul Cotroceni pe tema măsurilor care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă.

Klaus Iohannis a insistat că, la momentul actual, nu avem niciun motiv de relaxare.

Președintele va solicita premierului să se revină asupra controversatului acordului dintre Ministerul Internelor și Biserica Ortodoxă Română.

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

  • Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Din păcate, nu avem motiv de relaxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de decese. Avem de ieri până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare!
  • Ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Intențiile sunt probabil bune, dar nu s-a înțeles bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm.
  • Explicațiile date au fost prea optimiste. Voi solicita premierului Orban și minstrului de Interne să revină asupra acordului, să găsească o formulă care respectă principiul “stați acasă” și care se încadrează în prevederile stării de urgență.
  • Indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun ce spun experții, OMS, ministrul Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!

Articole similare

Klaus Iohannis, despre proteste: Extremismele de orice fel sunt toxice și nocive

Președintele Klaus Iohannis a condamnat protestele violente de luni seara şi le-a catalogat drept xe...

Internetul a descoperit cât a costat vestimentația purtată de Klaus Iohannis la plantările de la Dăb...

Președintele Klaus Iohanis a stârnit din nou internetulla plantările de la Dăbuleni de ieri. Pe l...

Autoritățile iau în calcul închiderea magazinelor după ora 18.00, în weekend, și carantină după ora ...

Fără carantină, dar cu măsuri suplimentare, spune preşedintele Klaus Iohannis înainte de întrunirea ...