Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Am prelungit starea de urgență pentru încă 30 de zile

NEWS
share

Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul de prelungire a stării de urgență pentru încă 30 de zile. Documentul trebuie aprobat acum și de Parlament.

“În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a pandemiei. Dimpotrivă, bilanțul crește zilnic într-un ritm alert. Este eviden că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării unor măsuri fără precedent de distanțare socială.

Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul de sănătate.

Relaxarea măsurilor, așa cum o cer inconștient unii politcieni, ar pune o presiune uriașă pe sistemul medical. Stați acasă, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare.

Se impune prelungirea stării de urgență, adică menținerea măsurilor deja impuse, precum și noi reglementări pentru a gestiona criza. Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice.

O mențiune specială – dacă se va constata scăderea prețurilor la energie, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri.

Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilități.

Pe durata stării de urgență, managementul unităților sanitare publice civile poate fi asigurat de personalul cu atribuții în domeniul Apărării Naționale. Termenul de preaviz se suspendă pe durata stării de urgență pentru angajații din domeniul sanitar, social, apărare.

Este interzisă încetarea activității centrelor rezidențiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, pentru copii, publice și private”, a declarat Klaus Iohannis.

Articole similare

Creativitatea românilor pe TikTok în 2022. Cum a arătat anul curent pe cea mai populară rețea de soc...

Creatorii reprezintă inima platformei TikTok, cei care reușesc să inoveze crearea de conținut și să ...

10 piese românești care ne arată că hip-hop-ul din România poate concura cu cel din vest

Cultura urbană este cea mai iubită în momentul de față, fapt care a dus la o diversificare majoră a ...

Cancelarul Austriei nu a spus în mod direct dacă țara sa va vota împotriva aderării României la Sche...

Austria nu s-a răzgândit în privința votului pentru aderarea României la Spațiul de liberă trecere –...