Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Am prelungit starea de urgență pentru încă 30 de zile

NEWS
share

Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul de prelungire a stării de urgență pentru încă 30 de zile. Documentul trebuie aprobat acum și de Parlament.

“În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a pandemiei. Dimpotrivă, bilanțul crește zilnic într-un ritm alert. Este eviden că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării unor măsuri fără precedent de distanțare socială.

Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul de sănătate.

Relaxarea măsurilor, așa cum o cer inconștient unii politcieni, ar pune o presiune uriașă pe sistemul medical. Stați acasă, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare.

Se impune prelungirea stării de urgență, adică menținerea măsurilor deja impuse, precum și noi reglementări pentru a gestiona criza. Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice.

O mențiune specială – dacă se va constata scăderea prețurilor la energie, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri.

Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilități.

Pe durata stării de urgență, managementul unităților sanitare publice civile poate fi asigurat de personalul cu atribuții în domeniul Apărării Naționale. Termenul de preaviz se suspendă pe durata stării de urgență pentru angajații din domeniul sanitar, social, apărare.

Este interzisă încetarea activității centrelor rezidențiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, pentru copii, publice și private”, a declarat Klaus Iohannis.

Articole similare

EXCLUSIV: La ce se gândește Emilio Sakraya, starul din "Tribes of Europa" când aude de România - VID...

Ionuț Bodonea a făcut o serie de interviuri cu actorii din noul serial Netflix, „Tribes of Europa„. ...

Cehia a intrat din nou în stare de urgență

Cehia a intrat din nou în stare de urgență. Școlile, magazinele și grădinițele s-au închis până l...

Vaccinul Astra-Zeneca ar putea fi utilizat și pentru persoanele de peste 55 de ani

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță,  consideră că autoritățile sanitare din...