Kevin Spacey vizat de un nou proces, acuzaţia fiind de agresiune sexuală

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Actorul american Kevin Spacey se află din nou în fața unei instanțe de judecată la Londra, de această dată într-un proces civil, pentru acuzații de agresiune sexuală, într-o procedură care a fost anterior suspendată.

Acțiunea civilă a fost inițiată în 2022 de către un bărbat care îl acuza pe Kevin Spacey de agresiune sexuală, însă a fost temporar suspendată după ce actorul, renumit pentru rolurile din filme precum „American Beauty” și „Usual Suspects”, a fost pus sub acuzare de patru bărbați, iar cazul său a fost clasat anul trecut.

În urma încheierii procedurii penale, avocații lui Kevin Spacey nu au reușit să depună pledoariile așteptate de Înalta Curte în procesul civil, iar în consecință a fost emisă o hotărâre în lipsă privind răspunderea actorului. Cu toate acestea, în urma unei audieri desfășurate marți, judecătorul a anulat hotărârea în lipsă, deschizând astfel calea pentru un nou proces civil privind acuzațiile.

Această evoluție survine în contextul în care actorul în vârstă de 64 de ani a respins categoric noile acuzații de agresiune sexuală, înaintea difuzării unui documentar luni și marți, în care zece bărbați își mărturisesc experiențele neplăcute cu vedeta. Într-un interviu online premergător difuzării documentarului, Kevin Spacey a negat orice comportament ilegal.

El admite că a avut relații sexuale cu bărbați „care credeau că ar putea avansa în carieră dacă întrețineau o relație” cu el, însă susține că „nu a promis niciodată să îi ajute în carieră în schimbul favorurilor sexuale”. În Statele Unite, Kevin Spacey a fost de asemenea acuzat de agresiune sexuală, însă a fost achitat de un tribunal civil din New York în 2022. De asemenea, într-un alt caz, acuzațiile împotriva sa au fost retrase în 2019. Aceste acuzații, apărute în timpul mișcării #MeToo, au dus la prăbușirea carierei actorului, care în acea perioadă se bucura de succes în serialul „House of Cards”, produs de Netflix.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Megan Thee Stallion, acuzată de hărţuire de fostul ei cameraman

Megan Thee Stallion, cunoscută cântăreață americană de rap, se confruntă cu acuzații de hărțuire și ...

Madonna, dată din nou în judecată de către fani. Ce a mai făcut de această dată

Madonna se confruntă din nou cu o acțiune în justiție din partea fanilor, de data aceasta pentru un ...

Fotbalistul brazilian Dani Alves, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, după ce a fost acuza...

Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare cu executare jo...