[INTERVIU EXCLUSIV] La Zarra, reprezentanta Franței la Eurovision 2023, mesaj exclusiv pentru fanii din România

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

E perioada aceea a anului în care vorbim tot mai mult despre Eurovision și despre cei care sunt aleși să-și reprezinte țara. Am ascultat și noi artiștii și ne-a atras atenția La Zarra, reprezentanta Franței.

Cu piesa „Évidemment” a reușit să strângă voturile publicului dar și atenția juriului, iar în mai își va reprezenta țara la ediția cu numărul 67 ce va avea loc în Liverpool, Marea Britanie, după ce Ucraina, câștigătoarea ediției din 2022, nu a reușit să întrunească toate condițiile pentru organizare din cauza războiului.

Pentru că ne-a plăcut foarte mult de ea, am invitat-o la un scuuuurt interviu. Uite aici ce-a ieșit:

Virgin Radio Romania: În primul rând, ne-ar face plăcere să te cunoaștem mai bine. Care este povestea ta?

La Zarra: Povestea mea nu este o poveste a unei prințese Disney. Am început să cânt de curând, în 2016. Am fost coafeză înainte și mi-a plăcut mereu muzica, dar niciodată nu m-am gândit că voi putea să compun și să trăiesc din asta. În generația mea, a face muzică vine la pachet cu a fi un superstar. Singurele exemple pe care le-am avut înainte au fost Mariah Carey și Celine Dion, așa că mi s-a părut de necrezut, chiar imposibil să visez la asta.
Apoi, în 2019, am avut șansa să prezint câteva melodii unei case de discuri. Am făcut-o și a funcționat. Iată-mă astăzi, cu un prim album deja lansat și reprezentând Franța la Eurovision. Deci, de fapt, cred că este o poveste de basm!

 

Virgin Radio Romania: Cum se simte să fii reprezentanta Franței la Eurovision?

Mă simt bine, sunt foarte mândră de asta. Mai ales că eu sunt din Canada, să reprezint Franța este un lucru foarte important pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru încrederea care mi-a fost acordată și în adâncul sufletului meu mă simt franțuzoaică.

 

Virgin Radio Romania: Spune-ne mai multe despre „Évidemment”, piesa ta. Care e povestea din spatele ei?

Povestea din spate transmite faptul că am fost supusă la multă presiune din partea tuturor, au venit și m-au întrebat dacă vreau să reprezint Franța, așa că am fost de acord și am scris această melodie. Acest cântec este ca o declarație pentru mine însumi: am promis că îmi voi lua destinul în propriile mâini și am vrut să-i anunț pe toți prin această melodie.

 

Virgin Radio Romania: Ce alt concurent îți place? Care este piesa ta preferată din concurs (exceptând-o pe a ta)?

Cred că toate piesele sunt fantastice anul acesta. M-am uitat la toate videoclipurile și am ascultat fiecare melodie. Există totuși una care m-a atins cu adevărat, melodia, vocea… Vorbesc aici despre Monika Linkytė care concurează pentru Lituania. Melodia se numește „Stay”. Recunosc că m-a emoționat, așa că este acum în playlist-ul meu personal și o ascult în fiecare zi.

 

Virgin Radio Romania: Cât de greu este pentru un artist să devină faimos? Tu, personal, cauți să atingi faima?

Cred că este foarte dificil pentru tinerii artiști să tindă pentru faimă în zilele noastre. Personal, nu cred în asta, nu cred că ar trebui să cauți faima. Cred că a face muzică este ceva nobil, așa că sunt de părere că în momentul în care îți propui să devii celebru, pot interveni dezamăgiri și totul poate deveni dramatic pentru tine. Acest lucru te poate duce pe o cale foarte întunecată.
Personal, eu fac muzică pentru pentru sufletul meu. Simt că trebuie să pun pe foaie câteva dintre emoțiile mele și a face asta este deja o victorie pentru mine. Restul este doar un bonus.

 

Virgin Radio Romania: Cea mai recentă victorie pentru Franța la Eurivision a fost adusă de Marie Myriam în 1977. Crezi că ai ce trebuie pentru ca Parisul să găzduiască concursul în 2024?

Nu știu dacă am ceea ce trebuie, dar dacă voi câștiga, va fi foarte scump pentru Franța să găzduiască Eurovision în 2024, așa că mă gândesc acum dacă chiar vor să câștig, haha.

Sper din suflet să câștig. De asemenea, ultima dată când Franța a câștigat cu Marie Myriam, a fost la Londra, deci chiar sper să pot face același lucru, în aceeași țară. Ar fi o poveste frumoasă. O să dau 100%, așa că hai să vedem ce are destinul pregătit pentru mine.

 

Virgin Radio Romania: Transmite un mesaj pentru fanii tăi din România! 

Articole similare

[INTERVIU EXCLUSIV] Loreen câștigă Eurovision Song Contest 2023 cu piesa "Tattoo", devenind al doile...

Loreen scrie istorie la Eurovision Song Contest ca prima interpretă feminină și doar a doua persoană...

Eurovision 2023: România ratează calificarea în Marea Finală de la Liverpool

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, ...

Prima semifinală Eurovision 2023 debutează în direct la TVR

Au început emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest 2023! Prima semifinală Eurovision 202...